Ga naar hoofdinhoud

Hans Willem Cortenraad neemt na 18 jaar afscheid van CB


Op 1 januari 2022 stopt Hans Willem Cortenraad na 18 jaar als algemeen directeur van logistiek dienstverlener CB. CB staat aan de vooravond van een nieuwe strategische planperiode; voor Cortenraad een goed moment om de bestuurshamer over te dragen. “Wel met pijn in het hart. Na zoveel jaren aan dit prachtige bedrijf leiding te hebben gegeven.”

Cortenraad: “Het zal lastig zijn de vriendschap, collegialiteit en betrokkenheid binnen CB en in het boekenvak elders terug te vinden. Ik laat een geweldig en succesvol bedrijf achter en wil graag alle CB’ers danken voor hun fantastische inzet en ondersteuning in de afgelopen 18 jaar. Ook dank ik onze klanten en onze andere stakeholders voor hun vertrouwen in CB. De samenwerking zoals ik die in het boekenvak ervaar is uniek en is de beste garantie voor een succesvolle toekomst”.

Verstevigde positie in roerige jaren

Cortenraad startte in 2003 om het Centraal Boekhuis van die tijd, zoals werd gezegd, “door de komende roerige jaren te leiden”. De ontwikkeling van e-commerce, digitalisering en de veranderende consumptie van content werden destijds als bedreigend voor de onderneming gezien. Roerige jaren werden het, maar CB verstevigde zijn positie, verbreedde het dienstenportfolio en ontwikkelde zich daarnaast als logistiek dienstverlener in andere markten.

Internationaal staat CB inmiddels bekend als één van de meest geavanceerde in zijn soort.In 2020 presteerde CB ondanks alle beperkingen door de coronapandemie, boven verwachting en kan het terugzien op een financieel succesvol jaar.

Op 6 april jongstleden vierde CB, in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning, zijn 150e verjaardag en ontving CB het predicaat Koninklijk. Hoogtepunten die CB dit jaar, waarin corona nog steeds veel impact heeft, kleur en erkenning hebben gegeven. Cortenraad gaf leiding en uitvoering aan vijf periodes van strategische meerjarenplannen. Nu CB aan de vooravond staat van een nieuwe planperiode, ontstond voor Cortenraad een logisch moment om zijn carrière bij CB af te ronden.

Bert Meerstadt, voorzitter van de RvC van CB: “Hans Willem is hét gezicht van CB en wij danken hem voor zijn vakkundig leiderschap gedurende vele jaren. Zijn trouw aan de onderneming is groot, getuige zijn terugkeer in 2003 nadat hij tussen 1992 en 1996 ook al vier jaar bij CB werkzaam was. In totaal meer dan 22 jaar toewijding aan CB. Onze dank is groot. Wij wensen hem plezier en succes in zijn volgende stappen en zullen binnenkort uitnodigingen versturen om van Hans Willem persoonlijk afscheid te nemen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven