Dematic gooit organisatie op de schop om versnelling te veroorzaken • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dematic gooit organisatie op de schop om versnelling te veroorzaken


Dematic past zijn bedrijfsorganisatie voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) aan. De nieuwe aanpak moet er voor zorgen dat klanten sneller en beter worden ondersteund.

Bernard Biolchini moet als kersverse Executive Vice President (EVP) voor die verwachte versnelling zorgen. De nieuwe structuur moet Dematic, dat ‘s-werelds eerste volledig geautomatiseerde productielocatie voor insecteneiwitten bouwen in staat stellen om, als partner voor EMEA-klanten, sneller en beter te reageren met verhoogde beschikbaarheid van systemen, software en diensten.

Ook de ontwikkeling van zijn technologische oplossingen en digitale diensten moet sneller verlopen. De nieuwe structuur is sinds 1 januari 2022 officieel van kracht.

Nieuwe organisatie Dematic

Biolchini staat aan het hoofd van een flexibele matrix-organisatie die verschillende Europese functies in acht afzetgebieden van Dematic omvat. De helft van de functionele managers werkte reeds voor het bedrijf, de andere helft is aangetrokken van buiten het bedrijf: Andrea Campora (SVP Commercial EMEA), Alberto Rostagno (VP Customer Service EMEA), Oliver Thomas (Senior Director Legal EMEA), Nagy Bejjani (VP Finance EMEA), Dino Caprioni (VP Human Resources EMEA) en Markus Bacher (Senior Director Solution Development EMEA).

Managementteam Europa

Het Europese functionele managementteam wordt aangevuld door een team van acht marktmanagers. Voor de Benelux en Nordics wordt Sacha Van Droogenbroeck Market Leader en Managing Director, nadat hij al verschillende jaren verantwoordelijk was voor Dematic Belgium.

“De nieuwe organisatiestructuur baant de weg voor de bedrijfsgroei en zijn werknemers op de best mogelijke wijze. Samen met onze jarenlange ervaring en expertise zullen we nog beter in staat zijn om de EMEA-regio te dienen en onze leiderspositie in intelligente automatiseringstechnologie uit te breiden”, verklaarde Hasan Dandashly, President, Dematic, en Executive Board Member van de Kion group.

De huidige en verwachte groei doet het tempo van de wijziging toenemen en de EMEA-regio van Dematic omvat nu acht afzetgebieden, elk met een sterke plaatselijke leider. “De nieuwe structuur voorziet in deskundigen ter plaatse, met precieze kennis van de uitdagingen en omstandigheden van de lokale markten”, aldus Dandashly.


Bernard Biolchini is van Frans-Italiaanse afkomst, heeft meer dan zeven jaar in de logistieksector gewerkt en heeft internationale leiderschapsposities bekleed bij Dematic. Biolchini is uit de Verenigde Staten verhuisd waar hij EVP was voor de Amerikaanse markt en daarvoor Managing Director voor Dematic Zuid-Europa. Voordat Biolchini bij Dematic kwam, was hij algemeen directeur bij Advanced Micro Devices, Inc. (AMD) in het Midden-Oosten, Turkije en Afrika. Daarvoor was hij voorzitter bij Invensys Controls Europe en senior verkoopdirecteur bij Hewlett-Packard Europe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven