Magazijnautomatisering

Omdat de LogiMAT 2020 is geannuleerd, laat het Fraunhofer-instituut zijn logistieke oplossingen nu zien online. Warehouse Totaal maakt in dit artikel een voorselectie van de innovaties van Fraunhofer: van AI-gestuurde oplossingen tot slimme AGV’s.

Een zwerm slimme robots

De LoadRunner is een autonoom transportvoertuig dat een snelheid kan halen van tien meter per seconde. Op onderstaande video is te zien hoe de AGV’s in een soort zwerm, en op basis van kunstmatige intelligentie, pakketjes kan picken en wegbrengen. 

Bekijk hier een video van de zwerm LoadRunners.

Exoskelet

Ook Fraunhofer heeft een eigen exoskelet ontwikkeld. Dit robotpak moet de magazijnmedewerker helpen bij het uitvoeren van fysiek zware taken, zoals het orderpicken van zware materialen en dozen. Bezoekers hadden het exoskelet zelf aan kunnen trekken op de LogiMAT, maar dat gaat nu dus niet door.

Camera houdt muizen in de gaten

De NB-IoT-Camera is een intelligente 5G-camera die objecten in een magazijn kan bewaken middels het radionetwerk ‘NarrowBand IoT’. Denk bijvoorbeeld aan het in de gaten houden van een bepaald product in een hoek van het magazijn om te controleren op muizen. De camera uploadt foto’s van de situatie uiteindelijk naar de cloud. 

iPackAssist

De IPackAssist is het prototype van een nieuw verpakkingsstation. Tot nu toe moesten orderpickers zelf beslissen welke doos bij welke zending hoort en hoe de artikelen verdeeld moesten worden. 

Om dat proces te ondersteunen, heeft Fraunhofer twee technologieën ontwikkeld. PUZZLE is intelligente software voor het selecteren van pakketjes en het berekenen van de instructies. Daarnaast kan PAsst worden gebruikt voor de interactieve visualisatie van deze instructies. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven