Magazijnautomatisering

Autonoom dronesysteem helpt DSV om verstoringen te minimaliseren en de kwaliteit van warehouse activiteiten verder te verbeteren

In samenwerking met technisch innovator Verity implementeert DSV een autonoom dronesysteem in verschillende van haar warehouses om de voorraden te beheren en optimaliseren. Voorraadbeheer omvat traditioneel handmatige barcodescans om de magazijnvoorraad te tellen en de voorraad bij te houden. Behalve dat het een tijdrovende taak is, leiden handmatige tellingen er vaak toe dat voorraadgegevens niet up-to-date zijn vanwege verschillen.

DSV Innovation Hub

De DSV Innovation Hub werkt voortdurend aan het innoveren van het klantenaanbod en de activiteiten van DSV. Na contact gelegd te hebben met Verity, hebben de twee bedrijven het systeem getest in het warehouse in Moerdijk in Nederland, waarbij duizenden autonome vluchten en tienduizenden scans zijn voltooid. Het dronesysteem kan barcodes scannen zonder menselijke tussenkomst en detecteren of palletposities leeg of bezet zijn. De drones werken voornamelijk ‘s-nachts en onderbreken de magazijnactiviteiten niet.

De pilot

De pilot toonde aan dat handmatige tellingen grotendeels kunnen worden vermeden en dat voorraadgegevens vrijwel foutloos worden, waardoor de voorraad verder kan worden geoptimaliseerd. De succesvolle pilot leidt nu tot uitrol van het dronesysteem naar meer DSV warehouses.

Meer informatie: DSV Solutions B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven