Magazijnautomatisering
Still LiftRunner

Logistica en de titelhouders van de IFOY Award slaan de handen ineen. Jungheinrich, Still, UniCarriers en ProGlove tonen hun prijswinnende innovaties van 5 tot en met 7 november op de vakbeurs in Utrecht.

De prestigieuze International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award wordt jaarlijks uitgereikt aan leveranciers die wereldwijd hoge ogen gooien met hun intralogistieke producten en oplossingen. Tijdens de laatste editie in Wenen gingen onder meer Jungheinrich, Still, UniCarriers en ProGlove er met de winst vandoor.

Van 5 tot en met 7 november tonen deze leveranciers hun innovaties op het grootste logistieke podium van Nederland: Logistica. In hal 4, de hal voor Material Handling en Intern Transport, wordt een speciale IFOY-locatie ingericht waar bezoekers de toepassingen live kunnen ervaren.

Een overzicht van de aanwezige winnaars en hun oplossingen: 

De reachtruck van Jungheinrich

De ETV 216i reachtruck van Jungheinrich werd bekroond tot meest innovatieve product in de categorie Warehouse Truck. Dit is de eerste reachtruck met een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij, wat een fundamentele verandering van de reachtruck betekent. Lithium-ion batterijen zijn namelijk lichter en kleiner dan loodzuuraccu’s, waardoor het apparaat opnieuw kan worden ontworpen.

Jungheinrich onthulde op de LogiMat van 2018 de ‘ETV 216i’: ’s werelds eerste reachtruck met een geïntegreerde lithium-ion accu.

De AGV van Still

Still won van andere AGV’s en intralogistieke robots met de Liftrunner. Deze AGV trekker automatiseert niet alleen het transport van lasten, maar ook het laden en lossen op de overdrachtstations. Een combinatie die door de jury werd geprezen. Net als het feit dat deze kosteneffectieve oplossing eenvoudig schaalbaar is.

De vorkheftruck van UniCarriers

De prijs voor meest innovatieve vorkheftruck ging naar UniCarriers met de TX 3 3-wiel met een laadvermogen van 1,6 ton. De jury roemde de heftruck van UniCarriers om de combinatie van verbeterde ergonomie, goede zichtbaarheid, laag energieverbruik en een gebruiksvriendelijk elektrisch stuursysteem.

De TX3-heftruck van UniCarriers won in april 2018 een Red Dot Award in de categorie ‘Product Design’.

De slimme handschoen van ProGlove

Startup ProGlove viel in de prijzen met zijn gelijknamige oplossing. Deze slimme handschoen kan barcodes en 2D codes scannen. Technologisch gezien is het principe van de scanner met camera al langer bekend, maar de geminiaturiseerde versie in een robuuste behuizing werd door de jury als bijzonder knap beoordeeld.

Logistica

Live ervaren waarom juist deze toepassingen door de 29-koppige jury van IFOY als meest innovatief werden beoordeeld? Breng dan een bezoek aan Logistica, van 5 tot en met 7 november in de Jaarbeurs – Utrecht. Bezoek de website voor meer informatie over het programma of registreer hier direct.

Meer informatie: Jungheinrich Nederland Logisnext Netherlands STILL Intern Transport B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven