Magazijnautomatisering

Logistieke ondernemersvereniging evofenedex organiseert de ‘Week van de Teamleider’, waarin de vijf grootste uitdagingen van de logistiek manager behandeld worden. Elke dag wordt er in een online magazine een onderwerp besproken dat dagelijks terugkomt in het werk van de logistiek manager. De week wordt afgesloten met het evenement ‘Teamleider van morgen’.

De logistiek verandert, de wijze van opslag in warehouses verandert en de werknemers veranderen continu. Om een magazijn draaiende te houden is meer nodig dan een stukje papier met wat krabbels voor orderpickers. De logistiek teamleider moet tegenwoordig met veel meer rekening houden. Elke dag gaat de evofenedex dieper in op een uitdaging. Met een mix van artikelen, blogs, online publicaties, video’s en verbeterplannen willen zij inzicht geven in het dynamische werkveld van de logistiek teamleider. De hoge werkdruk en personeelstekorten in de logistiek vragen om een efficiënt logistiek proces. De rol van een logistiek teamleider is hierin essentieel. Toch blijkt het dat de teamleider in de praktijk vaak bezig is met het blussen van brandjes en het werken in de waan van de dag. Terwijl juist het analyseren en optimaliseren van processen, op lange termijn positieve effecten heeft.

Uitdagingen
De vijf meest voorkomende uitdagingen zijn volgens de vereniging: (1) werken in de waan van de dag, (2)samenwerking met andere afdelingen, (3)veiligheid, (4)optimaliseren en (5)leidinggeven. Ze zijn samengesteld met de input van duizenden cursisten van de opleiding ‘Logistiek teamleider’ die evofenedex aanbiedt.

Dinsdag • Organisatie betrekken bij logistiek proces
Vandaag staat in het teken van de samenwerking met andere afdelingen. Sales, marketing, inkoop hebben een grote invloed op de logistieke operatie, vaak zonder dit zelf te weten, stelt evofenedex. “Veel teamleiders krijgen essentiële informatie laat door en hebben dan geen invloed meer op het voortraject. Door de teamleider handvatten en voorbeelden te geven van het positief betrekken van de gehele organisatie bij het logistieke proces kunnen we de teamleider bewustwording laten creëren in het bedrijf waardoor dit de efficiëntie ten goede komt.” Met een blog die gaat over een webshop die de hoofdrolspelers van de tv-serie ‘The Big Bang Theory ‘ opzetten, wordt het belang van samenwerking binnen verschillende afdelingen op een treffende manier geïllustreerd.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven