Magazijnautomatisering
Asos

ASOS heeft flinke schade geleden. De modegigant had de afgelopen maanden slechts een beperkte voorraad beschikbaar voor e-commerce-klanten in de Verenigde Staten en Europa en daardoor heeft het bedrijf volgens de directie zeker 22 miljoen euro misgelopen. 

Complicaties met WMS

ASOS was bezig met de implementatie van nieuwe geautomatiseerde magazijnbeheer- en controlesystemen, maar daarbij zijn er ‘complicaties’ opgetreden. De voorraad kon hierdoor niet snel genoeg worden aangevuld. 

Tot september verwacht CEO Nick Beighton ‘geen verbetering’, dus waarschijnlijk zal de kostenpost van 22 miljoen nog hoger uitvallen. 

850 kledingmerken

Het Britse ASOS werd in 2000 opgericht in Londen. Inmiddels verkoopt het bedrijf producten van meer dan 850 kledingmerken, inclusief eigen merken. ASOS levert aan 196 landen en het grootste fulfilment centrum staat in de Engelse plaats Barnsley in South Yorkshire.

Onlangs liet ASOS nog een nieuw distributiecentrum bouwen in Atlanta. Dit pand van 90.000 vierkante meter is voorzien van dakramen, een saladebar, grillstation en een gymzaal. Op het complex zijn verder twee basketbalvelden, een voetbalveld, een gymzaal en een tuin met picknickbankjes aanwezig. Ook kunnen er lawn games worden gespeeld, zoals croquet.

Lees hier het artikel over de steeds moderner wordende dc’s.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven