Magazijnautomatisering

Intralogistiek specialist Dematic heeft het magazijn van de Spaanse supermarktketen Ahorramas in de regio van Madrid geautomatiseerd. Hier is een gebruiksklare oplossing geïnstalleerd met een automatisch hoogbouwmagazijn en een elektrische draagrail.

De magazijn- en transportoplossing voor pallets zorgt voor een optimale benutting van de beschikbare oppervlakte en is in het bestaande magazijn geïntegreerd. Het systeem biedt nu plaats aan maximaal 8.000 euro- of 16.000 halve pallets. Bovendien verhoogt deze oplossing de efficiëntie van de interne processen evenals de veiligheid van de medewerkers.

“Wij hebben Ahorramas overtuigd op basis van jarenlange ervaring met geautomatiseerde intralogistiekoplossingen en kennis van de speciale behoeften van de supermarktketen“, zegt Pablo Ugena, General Manager van Dematic. Deze kennis was ook cruciaal bij de ontwikkeling van het systeem voor de Spaanse supermarktketen.

Zes verdiepingen

Zo ontwikkelde Dematic een oplossing die de beschikbare ruimte optimaal benut en daardoor helpt om de oppervlakte van het magazijn maximaal te benutten. De complete oplossing bestaat uit een hoogbouwmagazijn van zes verdiepingen en een elektrische draagrail voor het continu en automatisch transporteren van de pallets in het magazijn.

Nieuw transportsysteem

De vele handmatige processen die voorheen nodig waren in het magazijn van Ahorramas behoren nu tot het verleden. De innovatieve oplossing omvat tevens een transportsysteem dat via zwaartekrachtkanalen alle processen van de goederenontvangst tot de verzending overneemt.

De Dematic-oplossing zet bij Ahorramas bestellingen op zowel euro- als halve pallets klaar. Deze processen worden aangestuurd door de Dematic iQ software. “Het comprimeert alle operationele en managementinformatie van de installatie en biedt de gebruiker aanzienlijke ondersteuning bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het maximaliseren van de prestaties van het distributiecentrum“, zegt Ugena.

Software stuurt de processen

Geïntegreerd in het bestaande WMS van Ahorramas zorgt de software \voor de vlotte verwerking van orders. Daarbij zijn aanpassingsvermogen, betrouwbaarheid, efficiëntie en snelheid te allen tijde gegarandeerd. “Voor Dematic was het project een groot succes en de ervaring met Ahorramas was erg positief”, aldus Ugena, die spreekt van een ‘vlot en aangenaam proces’.

Meer informatie: Dematic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven