Magazijnautomatisering
Gideon Brothers

DB Schenker heeft AGV’s van Gideon Brothers in gebruik genomen. De logistieke robots zijn succesvol getest in het distributiecentrum van de logistiek dienstverlener in Leipzig en DB Schenker heeft besloten om met de AGV’s door te gaan. 

De robots van de Kroatische start-up Gideon Brothers zijn in staat om 800 kilo te verplaatsen en kunnen veilig opereren in een magazijn. De robots zijn bijvoorbeeld uitgerust met machine learning en stereoscopische camera’s zodat ze magazijnmedewerkers nooit in de weg lopen. Hiernaast kunnen de robots erg snel worden opgeladen.

“DB Schenker is constant op zoek naar mogelijkheden om innovaties van visionaire bedrijven te integreren in het proces. het leveren van automatiseringsmogelijkheden voor onze logistieke activiteiten vormt een basis voor het bouwen van de supply chain van de volgende generatie”, zegt Xavier Garijo van DB Schenker.

26 kilometer

De robots van Gideon Brothers draaiden wekenlang mee in de reguliere orderverwerking van DB Schenker en legden per week circa 26 kilometer af in het magazijn. 

Matija Kopic, CEO en mede-oprichter van Gideon Brothers, spreekt van een ‘technologische sprong’: “Zelfrijdende machines, aangedreven door vision en kunstmatige intelligentie, worden alomtegenwoordig in industriële omgevingen.”

Meer informatie: DB Schenker Logistics

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven