Magazijnautomatisering

Na de komst van NOBLELIFT (fabrikant van interne transportmiddelen) als aandeelhouder brengt SAVOYE, specialist in magazijnautomatisering, alle merken (waaronder A-SIS en INTELIS), expertise en oplossingen samen onder één enkel merk: SAVOYE.

Toen Noblelift in november 2018 aandeelhouder werd van het bedrijf, maakte Savoye de doelstelling bekend om een wereldspeler te willen worden op het gebied van oplossingen voor de intralogistiek en de supply chain. 

Om alle middelen en budgets volledig op deze internationale expansie te focussen, vereenvoudigt het bedrijf de juridische organisatie. 

Sinds 1 oktober 2019 heeft het de bedrijven A-SIS en SAVOYE al samengebracht in één entiteit: SAVOYE.

Prodex, een Savoye-merk en specialist in dynamische opslag, blijft bestaan als dochteronderneming.

Nieuwe koers

Savoye werkt aan nieuwe strategische en organisatorische richtingen om de geplande ambities te realiseren. Daarom werd besloten om alle software voor de supply chain en de geautomatiseerde en robotoplossingen voor de intralogistiek samen te brengen onder één merk: SAVOYE.

Het doel van Savoye is om de bestaande en toekomstige klanten een duidelijk overzicht te geven van zijn oplossingen en producten, van het bedrijf en de wereldwijde organisatie en dus een nieuw hoofdstuk in zijn bestaan te beginnen: een wereldwijd en samenhangend aanbod ondersteund door intelligente systemen.

Savoye

Advanced Software en Advanced Technologies

SAVOYE combineert zo de twee belangrijkste expertisegebieden onder twee noemers:

• ‘Advanced Software’ voor de ontwikkeling van oplossingen voor de supply chain (OMS, WMS, WCS, TMS, EDI), onder de historische merken van het bedrijf: LM XT, LOGYS, MAGISTOR, LM TMS, LM OMS.

• ‘Advanced Technologies’ voor het ontwerp, productie en integratie van intralogistieke systemen en de ontwikkeling van geautomatiseerde en gerobotiseerde Goods-To-Person voor zware (MAGMATIC) en lichte (X-PTS) goederen, orderverzamelsystemen, geautomatiseerde  verpakkingsmachines, ( JIVARO, E-JIVARO, PAC 600-machines), en conveyors (INTELIS).

“Het doel van deze nieuwe fase is om de ontwikkeling van ons assortiment te verbeteren via een enkel projectmanagement, via een enkel merk met een wereldwijde focus”, reageert Savoye-CEO Rémy Jeannin.

“Onze klanten pakken hun supply chain projecten steeds meer op een mondiale schaal aan. We moeten hen daarom ondersteunen bij het aansturen van de goederenstromen en hen voorzien van softwareoplossingen die van ERP tot enkel transport gaan en met systemen en apparatuur die eenvoudiger geïntegreerd kunnen worden.”

“Onze oplossingen zijn altijd naadloos geweest en we willen nu dat onze organisatie ook naadloos aanpast op de verschillende culturen en bedrijfsgrootte, van middelgrote bedrijven tot de multinationals. Dit stelt ons ook in staat onszelf optimaal te organiseren om alle internationale markten te kunnen aanspreken. “ 

Internationale organisatie met lokale ontwikkeling

Om een wereldwijd intralogistiek aanbod zo dicht mogelijk bij de klanten te kunnen aanbieden, kondigt Savoye tegelijkertijd de oprichting aan van Savoye North America Inc. in de Verenigde Staten, Savoye China (Shengwo) in Azië en Savoye Europe & Middle-East & Africa (MEA) aan.

Die afdelingen worden geleid door respectievelijk Paul Deveikis, Zhu Jia en Frédéric Zielinski. Ze kunnen allemaal terugvallen op alle software- en technologie-experts binnen Savoye, terwijl de lokale teams zullen worden versterkt.

Deze drie eenheden zijn verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten, projecten en serviceactiviteiten in hun geografische gebieden en ze kunnen rekenen op de ondersteuning van de centrale functies van het hoofdkantoor in Frankrijk.

“We versterken zo onze aanwezigheid in Europa (vooral in België, Nederland en Italië), in China en ook in de Verenigde Staten, een bloeiende markt waarin we opmerkelijke successen hebben geboekt sinds de oprichting van dochteronderneming Savoye North America (gevestigd in Philadelphia en Chicago) in februari 2019. We noteerden vorig jaar al voor 25 miljoen dollar aan orders en 2020 ziet er ook zeer gunstig uit”, aldus Jeannin.

Daarnaast blijft Savoye zijn software- en technologieproducten distribueren via  internationale integratiepartners via het indirecte verkoopkanaal dat wordt aangestuurd door het team van Hervé Aubert.

Significante investeringen

Om deze wereldwijde expansie te faciliteren heeft Savoye verschillende investeringen gepland. Ten eerste op het gebied van human resources; Savoye wil in 2020 in totaal 200 medewerkers aantrekken voor Europa, China en de Verenigde Staten. In dit laatste land zullen  47 extra medewerkers komen om de bestaande groep van 30 mensen te versterken. Ten tweede gaat het om een aantal nieuwe gebouwen.

In de VS legt het bedrijf de laatste hand aan een industriële faciliteit in de buurt van Chicago met extra kantoren.

In Frankrijk zullen binnenkort nieuwe gebouwen voor de softwareteams in Villeneuve d’Ascq in gebruik worden genomen, na die van Lyon Perrache, welke onlangs zijn overgeplaatst vanuit Lyon Part-Dieu. In 2022 zal in de omgeving van Dijon een enorm pand worden betrokken voor het hoofdkantoor en de fabriek van de intralogistieke specialist.

Als gevolg van deze ambitie streeft Savoye, dat in 2019 een algehele stijging van 30 procent boekte op de totale activiteiten, naar een omzet van meer dan 300 miljoen euro binnen 5 jaar.

Jeannin: “We willen onze klanten intelligente en innovatieve oplossingen bieden en tegelijkertijd hen laten profiteren van een betere lokale ondersteuning. Het uitgangspunt is om beslissingen zoveel mogelijk lokaal te nemen ter bevordering van de implementatie en uitvoering. Ons doel? Een belangrijke speler worden in de intralogistiek: Amerikaans in de Verenigde Staten, Chinees in China en Europees in Europa.”

Meer informatie: Savoye

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven