Magazijnautomatisering

Het Duitse WAKU Robotics heeft bij een financieringsronde één miljoen euro opgehaald. Onder andere innovatieplatform Plug & Play, het Technologiegründerfonds Sachsen en investeerder Hans-Jürgen Cramer behoren tot de geldschieters. 

WAKU Robotics gaat het groeigeld gebruiken om zijn digitale producten verder uit te breiden en om het bedrijf internationaal door te laten groeien. Volgens CEO Victor Splittgerber zijn robots ‘de werknemers van de toekomst’: “De vraag is hoog, maar de inkoop is vaak moeilijk en tijdrovend door het ontbreken van een marktoverzicht, het handmatige ontwerp van de oplossing en complexe integratieprocessen.”

Robots vergelijken

De startup richtte daarom een adviespraktijk en vergelijkingswebsite op om warehouses en logistiek managers te helpen bij het identificeren en implementeren van de juiste logistieke robots. Naast de vergelijkingswebsite lotsofbots.com biedt WAKU Robotics via de eigen website (waku-robotics.com) een tool aan waarmee bedrijven hun eigen robot solution kunnen cureren

“We zijn zeer gemotiveerd om een beslissende rol te gaan spelen bij het vormgeven van de snelgroeiende robotmarkt”, aldus Splittgerber. 

Robotrevolutie

Hans-Jürgen Cramer, voormalig CEO van Vattenfall Europe, is een van de investeerders. “WAKU is de ontbrekende katalysator voor een effectieve en efficiënte implementatie van robots. Hierdoor hebben ze een unieke positie om een sleutelfactor te zijn in de robotrevolutie.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven