Magazijnautomatisering

DHL laat zijn magazijnen in Noord-Amerika schoonmaken door robots. De logistiek dienstverlener heeft op diverse locaties vloerreinigingsmachines geïnstalleerd van het bedrijf Avidbots. 

De robots kunnen aan de hand van software en kunstmatige intelligentie de beste en meest efficiënte routes afleggen in een magazijn om de boel zo snel mogelijk spik en span te krijgen. 

Faizan Sheikh, de CEO en mede-oprichter van Avidbots, verwacht dat meer bedrijven in de toekomst gebruik gaan maken van schoonmaakrobots. 

Bekijk hier een video van de Avidbots.

“Ze zullen het facilitair beheer van honderden grote magazijnen gaan optimaliseren, de efficiëntie verbeteren, het verloop van onderhoudspersoneel verminderen en zorgen voor een schone en veilige werkomgeving voor alle werknemers.”

De robots van Avidbots volgen in tegenstelling tot de meeste schoonmaakrobots geen vast pad, maar gebruikt dus AI om continu te leren van zijn omgeving en om zijn prestaties te verbeteren. De robots worden ook al ingezet op luchthavens, in winkelcentra en universiteiten in 15 landen over de hele wereld. 

Meer informatie: DHL Benelux Amersfoort

1 reactie op “Robots zorgen voor schone vloeren in magazijnen DHL

  1. Stef Bouwhuis schreef:

    Wat ik bij zulke films nogal onbegrijpelijk vindt is dat ze niet duidelijk maken hoe dan zoals in het voorbeeld onder stoelen, tafeltjes, in richels, langs drempels en dergelijke wordt schoongemaakt. De apparaten zijn groot en log. er komen gen armen uit, die moeilijke punten bereiken, dus hoe zit dat nu? Kunnen we ook eens een echt overtuigend filmpje zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven