Magazijnautomatisering
AGV

De International Federation of Robotics (IFR) heeft het jaarboek ‘World Robotics 2019 – Service Robots’ gepresenteerd. Een van de belangrijkste bevindingen luidt dat er in 2018 voor 8,3 miljard euro aan professionele servicerobots zijn verkocht, een stijging van 32 procent ten opzichte van een jaar eerder. 

Servicerobots zijn robots die de (magazijn)medewerker of simpelweg de mens helpen bij zijn of haar werkzaamheden. Van het aantal verkochte servicerobots in 2018 ging het voor 41 procent om AGV’s, automatisch geleide voertuigen. 

De tweede grootste categorie zijn inspectie- en onderhoudsrobots (39 procent). Deze twee typen (AGV’s plus inspectie- en onderhoudsrobots) vertegenwoordigen dus 80 procent van de robotmarkt. Voor de rest gaat het voornamelijk om robots die in het huishouden worden gebruikt, machines die bijvoorbeeld het gras maaien of stofzuigen. 

Robots zijn niet meer te stoppen

De IFR, een in 1987 opgerichte organisatie die zich ten doel heeft gesteld om de robotindustrie wereldwijd te promoten, verwacht dat er in de toekomst (2019-2022) nog veel meer professionele en particuliere servicerobots zullen worden verkocht. 

“We verwachten voor 2019 een omzet van 11,4 miljard euro voor het segment professionele servicerobots. Robots voor de logistiek, medicijnen en landbouw zullen hier de grootste bijdrage aan leveren”, aldus Susanne Bieller van de IFR.

Volgens het jaarboek steeg het aantal verkochte professionele servicerobots in 2018 met 61 procent, tot meer dan 271.000 stuks. In 2017 waren dit er nog 168.000.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven