Magazijnautomatisering

Een rollenbaan neemt in een magazijn meestal veel ruimte in beslag. FlexLink, een bedrijf dat automatiseringsoplossingen levert, heeft daar nu wat op gevonden: een transportband die niet de breedte, maar de lengte ingaat.

De zogeheten ‘Spiral Elevator’ is een spiraalvormige lift die ook wel wat weg heeft van een touwtornado, een wervelwind die als een slang in de lucht hangt. De lift kan gebruikt worden om pakketten omhoog of omlaag te transporteren, maar kan ook gebruikt worden voor de distributie tussen de productlijn en het magazijn.

Hoe werkt de ‘Spiral Elevator’? Je ziet het in deze video.

De lift kan continu aan blijven staan zodat de productie niet onderbroken hoeft te worden, legt FlexLink-directeur Hans Vos uit: “Dit is een voorbeeld van hoe wij met onze klanten meedenken. Op het vlak van productielogistiek zijn we steeds op zoek naar oplossingen die een meerwaarde betekenen voor onze klanten

“FlexLink brengt tal van nieuwe producten en nieuwe technologieën op de markt die onze klanten helpen bij het verhogen van de efficiëntie en het verlagen van de kosten per geproduceerde eenheid”, aldus Barenbrug. De Spiral Elevator, die binnen enkele uren in een warehouse kan worden geïnstalleerd, is tussen de 1500 en 4000 millimeter hoog.

FlexLink

FlexLink heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van automatiseringsoplossingen en heeft een hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. FlexLink is verder in zeker zestig landen aanwezig, had in 2017 meer dan 1.110 mensen in dienst en draaide in dat jaar een omzet van 268 miljoen euro. FlexLink is onderdeel van het Italiaanse Coesia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven