Magazijnautomatisering

Omron heeft de introductie aangekondigd van de HD-1500, de sterkste en nieuwste toevoeging aan de serie mobiele robots van het technologiebedrijf.

De nieuwe HD-1500 heeft een laadvermogen van maar liefst 1500 kg en is daarmee ideaal voor de moderne fabriek, waar oplossingen voor autonome material handling nodig zijn om meer veeleisende industriële automatiseringstaken uit te voeren. Daarnaast moeten er maatregelen voor social distancing worden geïmplementeerd vanwege de coronacrisis.

Stapels pallets tillen

Het laadvermogen van de HD-1500 maakt het mogelijk om grote automotive-onderdelen, zoals een autochassis of stapels pallets, te transporteren. Dit soort items worden traditioneel met vorkheftrucks verplaatst.

Met de introductie van de HD-1500 vormen de mobiele robots van Omron, waaronder de LD-60/90 en LD-250, een naadloze serie modellen die een grote verscheidenheid aan items kunnen transporteren, van componenten tot WIP (werk in uitvoering), eindproducten en zwaar materiaal.

100 robots besturen

De toonaangevende Fleet Manager van Omron zorgt voor een efficiënte materiaalverwerking in fabrieken. Het kan tot honderd mobiele robots met verschillende afmetingen, configuraties en laadvermogens, ondergebracht in één systeem, besturen om complexe material handling en logistieke toepassingen te automatiseren.

Plan de beste route

De robots kunnen automatisch de beste route berekenen, terwijl ze veilig samenwerken met mensen en navigeren rond obstakels, zonder gebruik te maken van magneetstrips op de vloer of andere geleiding. De HD-1500-accu wordt in slechts 36 minuten opgeladen en een volle accu gaat een volledige ploegendienst mee, waardoor stilstand wordt beperkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven