Magazijnautomatisering

De Amerikaanse modeketen Urban Outfitters heeft TGW aangewezen voor het ontwerp en de implementatie van de automatisering voor een nieuw distributiecentrum in Peterborough in het Verenigd Koninkrijk.

Urban Outfitters is een toonaangevend bedrijf dat lifestyleproducten- en diensten aanbiedt onder de consumentenmerken Anthropologie, BHLDN, Free People, Terrain, Urban Outfitters en Nuuly. Daarnaast heeft het ook een Food and Beverage-divisie.

Flashpick & shuttlesysteem

Een FlashPick®-systeem vormt het hart van de oplossing. Bij ontvangst van de goederen worden de dozen in de bakken geplaatst en getransporteerd naar het mini-load-magazijn, aangestuurd door de Stingray-shuttle. De containers worden vervolgens naar de 15 goods-to-person-werkstations getransporteerd, waar de artikelen in de verpakkingsdozen of -containers worden verzameld.

Slimme pickrobot

De verschillende zones zijn verbonden door een energie-efficiënt KingDrive®-conveyorsysteem. Het TGW warehouse-controlesysteem is gekoppeld aan een WMS van Manhattan. Daarnaast wordt ook een Rovolution, de slimme pickrobot van TGW, in het warehouse van Urban Outfitters geïnstalleerd.

Sterk geautomatiseerd dc

“TGW maakte tijdens het RFP-proces indruk op ons en demonstreerde een duidelijke denkwijze, nodig bij het overwegen van een strategische oplossing voor ons complex productassortiment,” zegt Iain Bartholomew, International & European Logistics Director bij URBN.

“De nieuwe faciliteit zal in hoge mate geautomatiseerd zijn, robotica bevatten en de capaciteit bieden die nodig is om ons snelgroeiende bedrijf te ondersteunen. TGW heeft ons ondersteund bij het ontwerp van een modulaire oplossing die volgens ons eenvoudig, flexibel en aanpasbaar is aan de toekomstige behoeften van onze klanten.”

Meer informatie: TGW Systems BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven