Magazijnautomatisering

Udea, de biologische groothandel achter de Ekoplaza supermarkten, laat de mechanisatie van hun nieuw te bouwen distributiecentrum aan Vanderlande over. Udea heeft nu nog twee distributiecentra omdat de vers- en droogwaren apart zijn ondergebracht. In 2019 zal dit allemaal gecentreerd zijn op één nieuwe locatie op het Foodpark in Veghel. De nieuwbouw waarmee in juni 2018 wordt gestart, geeft Udea de kans om al haar processen te heroverwegen. 

Een optimale mechanisatie van het nieuwe distributiecentrum zorgt voor het ontstaan van een Omni-channel DC, waarmee zowel winkelbelevering van hun supermarktketen Ekoplaza als e-commerce orders voor consumenten worden verwerkt. Hierbij is een grote diversiteit in productstromen, waaronder droge kruidenierswaren, zuivel, gekoelde, verse en diepvriesproducten.
In het ADAPTO ‘goederen naar de man’ systeem worden hiervoor verschillende temperatuurzones aangebracht, dat een unieke en ruimtebesparende oplossing is en kan meegroeien met de expansie die Udea de komende jaren verwacht.

Cobot-technologie
De mechanisatie met het ADAPTO-systeem van Vanderlande zorgt ervoor dat meer omzet per vierkante meter kan worden gerealiseerd. Daarnaast wordt het pick-proces in het Udea Omni-Channel DC voorzien van SIR (Smart Item Robotics) technologie. Met deze nieuwe Cobot-technologie zal Udea voornamelijk persoonlijke verzorgings- en cosmetica-producten gaan picken voor consumenten.

“We zijn erg blij dat Vanderlande de mechanisatie van ons nieuwe DC doet. We hebben voor Vanderlande gekozen omdat hun oplossing mee kan groeien met onze business, vanwege de flexibiliteit en schaalbaarheid van ADAPTO. Waar we recent uiting gaven aan onze MVO-doelstellingen via het Ekoplaza Lab met haar Plastic Free Aisle, spreekt ook het Cradle-to-Cradle principe van Vanderlande ons natuurlijk aan.”

-Erik Does, directeur van Udea-Ekoplaza

https://youtu.be/JD1DCCCOcGI


  • Vanderlande, opgericht in 1949, is een wereldwijde speler op het gebied van automatiseringsoplossingen & procesautomatisering in magazijnen, op luchthavens en in de pakkettenmarkt.  Het bedrijf telt meer dan 5.500 werknemers, in diverse locaties op alle continenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven