Magazijnautomatisering

Ultimaker, fabrikant van 3D-printers, en Gerhard Schubert, leverancier van verpakkingsmachines, slaan de handen ineen om onderdelen voor machines op locatie te printen. 

De machines van Gerhard Schubert zijn modulair en nieuwe specifieke onderdelen kunnen dankzij 3D-printen snel en eenvoudig gefabriceerd en geïnstalleerd worden. Op deze manier kan het productieproces in verschillende sectoren veel flexibeler verlopen.

Met deze op maat gemaakte producten kunnen klanten van Schubert maximale productiviteit behalen. Daarnaast voorkomen zij logistieke en transportproblemen en is de uptime van machines gegarandeerd.

Van Nestlé tot Unilever

Net als veel andere bedrijven vertrouwen bekende merken als Ferrero, Nestlé en Unilever op de verpakkingsmachines van Gerhard Schubert. Deze machines staan bekend om hun flexibiliteit, effectiviteit en betrouwbare technologie. 

Voorspellen in digitaal warehouse

Het Duitse bedrijf heeft geïnvesteerd in het creëren van een digitaal warehouse en 3D-printers van Ultimaker. Hiermee wordt de modulaire opzet van de machines, waarbij bijvoorbeeld mallen regelmatig worden verwisseld (in het voorjaar chocoladepaashazen, in het najaar chocoladekerstmannen), naar een nog hoger niveau getild.

Hiermee kunnen klanten op ieder moment functionele onderdelen vervaardigen en gericht voorspellen wanneer een nieuw onderdeel klaar is om te installeren.  

Makkelijk in gebruik, hoge kwaliteit

Marcus Schindler van Gerhard Schuber, is erg blij met de samenwerking: “We kozen voor Ultimaker omdat de printers gemakkelijk te gebruiken zijn en een hoge kwaliteit leveren.”

“Daarnaast maken de 3D-printers het mogelijk om met een breed assortiment aan materialen te printen en is er geen post processing nodig met FFF-printed format onderdelen. In ons digitale warehouse kunnen klanten het ontwerp selecteren dat zij nodig hebben voor hun machine. Vervolgens wordt het gecertificeerde .gcode bestand naar de Ultimaker S5 gestuurd, die wij voor hen beschikbaar hebben.”

“De klanten betalen maandelijks een kleine bijdrage voor toegang tot het platform. Ze zijn erg blij met de flexibele hulp die we bieden door het ontwerpen van unieke onderdelen die passen bij de vraag uit de markt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven