Magazijnautomatisering

Als supply chain director zorgt Karel de Jong er mede voor dat de bevoorrading van de meer dan 700 supermarkten zonder problemen verloopt. Vorig jaar is, na vier jaar voorbereiding, het meest duurzame distributiecentrum van de wereld in gebruik genomen door Jumbo. Hoe ging dat in zijn werking en hoe ziet de dagelijkse operatie eruit?

In 2000, toen De Jong bij Jumbo kwam te werken, had Jumbo slechts 30 winkels. Nu, 21 jaar later, zijn het er 700. Daarnaast groeit de gele supermarktketen ook stevig door in België. “Waar ook echt wel een stuk trots van ons bedrijf zit, dat we die stap hebben kunnen zetten”, aldus De Jong tijdens WT LIVE, het online event van Warehouse Totaal over warehousing in een nieuwe tijd. 

In het midden van de coronacrisis opende Jumbo een nieuw dc in Nieuwegein. Het gehele proces heeft vier jaar geduurd. In juni 2020 werd begonnen met het ontvangen van de eerste goederen en eind juli werd er gestart met de eerste leveringen.

“Op dit moment is dit het meest duurzame ontworpen dc wereldwijd”, aldus De Jong.

Jumbo koos hier bewust voor om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Het dc is volledig gemechaniseerd en heeft circa 12.000 artikelen op voorraad, met een groei tot 16.000 artikelen binnen het komende anderhalf jaar. Tevens vertrekken er wekelijks twee miljoen dozen, volledig geautomatiseerd, naar de winkels. “Daar zit ook nog een groei van 30 procent aan te komen, naar 2,6 miljoen”, aldus de Jong.  

De gehele sessie van Karel de Jong tijdens WT LIVE terugkijken kan hieronder:

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven