Magazijnautomatisering
Honeywell Robotics

Honeywell heeft een nieuw ‘center of excellence’ geopend in Pittsburgh in de Amerikaanse staat Pennsylvania. In dit warehouse zal Honeywell zich richten op technologieën die ‘revolutionair’ zijn voor de supply chain.

Met deze technologieën doelt Honeywell, leverancier van geautomatiseerde oplossingen, op onder meer kunstmatige intelligentie, machine learning, geavanceerde mechatronica, IoT en real-time robotic control.

Joseph Lui zal het dc in Pittsburgh gaat aansturen, zo heeft hij in een reactie aan Supply Chain Dive laten weten. 

“De hele robotindustrie wacht op een leider die niet alleen efficiënte robotoplossingen kan leveren, maar ook een compleet portfolio van volledig operationele end-to-end robot-oplossingen voor snelle aanpassing en implementatie kan aanbieden.”

Honeywell moet die plaats dus gaan innemen, aldus Lui. De focus van Honeywell zal in Pittsburgh in eerste instantie komen te liggen op warehousing. Later kunnen markten als de productie en farmacie ook in beeld komen.

Hausse aan robots

Producenten van magazijnrobots hebben de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s aan financiering mogen ontvangen, zo lazen we eerder op Warehouse Totaal. En hier zal het waarschijnlijk niet bij blijven gezien de structurele groei van de e-commerce en de steeds hogere eisen vanuit de markt.

‘Baanbrekende technologieën’

Honeywell wil op die ontwikkelingen inspelen door ‘baanbrekende technologieën’ te creëren om klanten te helpen om de ‘arbeidstekorten te verminderen’, om de ‘veiligheidsrisico’s’ in te dammen en om ‘inefficiënte taken’ te kunnen saneren.

Hoeveel mensen er in het dc komen te werken, dat is nog onduidelijk. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven