Magazijnautomatisering

Bij de uitreiking van de IFOY Awards 2020 zijn zeven bedrijven in de prijzen gevallen: Bosch Rexroth, Combilift, Crown, EasyMile, Sany Europe, Still en Wiferion. 

De prestigieuze International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award wordt jaarlijks uitgereikt aan leveranciers die wereldwijd hoge ogen gooien met hun intralogistieke producten en oplossingen. Die oplossingen zijn zeker in tijden van corona meer dan nodig, aldus juryvoorzitster Anita Würmser tijdens de virtuele prijsuitreiking: “Speciale tijden vragen om speciale oplossingen. En verandering is de sleutel tot succes.”

Categorie: intralogistieke software – Winnaar: Bosch Rexroth 

Bosch Rexroth, leverancier van aandrijvings- en besturingstechnieken, ontwikkelde de ‘Locator’, speciale lokalisatiesoftware die op basis van laserafstandsmeting en met behulp van een lasersensor de omgeving in kaart kan brengen en waardoor intralogistiek materieel in een productieomgeving veilig en autonoom kan rondrijden. 

Categorie: magazijntruck lowlifter – Winnaar: Combilift

Het Ierse Combilift is in de prijzen gevallen met zijn compacte en wendbare ‘Combi-CS’, een pallettruck met een laadvermogen van 250 mm en een gepatenteerde dissel die maakt dat de magazijntruck i smalle gangpaden erg goed en veilig te bedienen is. 

Categorie: magazijntruck highlifter – Winnaar: Crown

De ESR 1000 reachtruck met Xpress Lower-technologie van de Amerikaanse fabrikant Crown biedt kortere cyclustijden en een hogere productiviteit dankzij verdubbeling van de daalsnelheid. Het regeneratieve daalsysteem vermindert bovendien het energieverbruik. De truck maakte indruk op de jury, ‘vooral met een daalsnelheid die 25 procent sneller is dan die van de beste vorkheftrucks op de markt’. 

Categorie: AGV & Intralogistics Robots – Winnaar: EasyMile

De TractEasy van het Franse EasyMile is een bestuurderloze elektrotruck (tractor) die logistieke processen zowel binnen als buiten het warehouse flexibeler en automatischer maakt. Met een aanhangerlading van 25 ton rijdt hij veilig tot 25 kilometer per uur tussen auto’s, voetgangers, fietsen en ander (intern) transportmaterieel in en kan hij ook worden ingezet op oneffen oppervlakten of in moeilijke weersomstandigheden. 

Categorie: Special Vehicle – Winnaar: Sany 

In de categorie van de ‘bijzondere voertuigen’ sleepte de Chinese fabrikant Sany het goud in de wacht met zijn ‘SRSC45H9’. Dat is een reach stacker die voornamelijk wordt ingezet om containers en andere zware materialen te handlen, bijvoorbeeld in havens en op scheepswerven. 

Categorie: Counterbalance Truck – Winnaar: STILL

STILL presenteerde in september in Hamburg de RX 60-25/23 serie (bekijk hier de video), een elektrische vorkheftruck die tal van voordelen kent: een laag geluidsniveau, flexibiliteit, lagere kosten voor elektriciteit in vergelijking met diesel of gas, eenvoudige bediening, minder onderhoud en een zeer betrouwbare bediening. “Alle criteria voor een diesel killer worden dus gecombineerd”, was het oordeel van de internationale jury.

Categorie: Start-up of the year – Winnaar: Wiferion

Wiferion, voorheen: Blue Inductive, mag zich startup van het jaar noemen. Het bedrijf uit het Duitse Freiburg ontwikkelde het snellaadsysteem ‘etaLINK 3000’: ‘een draadloos batterijlaadsysteem voor industriële elektrische voertuigen. 

Meer informatie: STILL Intern Transport B.V. Crown Intern Transport BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven