Magazijnautomatisering

Het nieuwe distributiecentrum van logistiek dienstverlener Yusen Logistics Benelux wordt geautomatiseerd door Dematic. De specialist in intralogistiek levert hiervoor een Hybrid AGV-systeem.

Dit systeem bestaat uit hybride smalle-gangen-AGV’s (VNA) en hybride reach-AGV’s. In combinatie met een transportsysteem maakt de oplossing volautomatisch laden en lossen, opslaan en ophalen van pallets mogelijk.

Miljoenen medicijnen

Het nieuwe magazijn van Yusen Logistics in het Belgische Melsele bij Antwerpen is specifiek ontworpen voor de opslag van medicijnen en biedt met zijn bijna 5.000 vierkante meter en 17 meter hoge plafonds plaats aan meer dan 15.000 pallets.

Hybride AGV’s

Yusen Logistics heeft vier Dematic Hybrid AGV’s besteld. Dit zal zorgen voor een snellere, veiligere en nauwkeurigere behandeling van de pallets, ondanks de hoge opslagdichtheid. De orderverwerking van farmaceutische producten voor Yusen’s klanten uit heel Europa zal veel efficiënter verlopen, terwijl toch aan alle eisen wordt voldaan.

“Efficiënt opslag- en distributiebeheer is de sleutel tot commercieel succes in de huidige zeer concurrerende omgeving. Met het AGV-systeem van Dematic worden we de best mogelijke 3PL-provider voor onze klanten uit de gezondheidszorg, om het juiste product op de juiste bestemming te krijgen, op tijd, binnen het budget, met end-to-end zichtbaarheid”, zegt Bruno Jacques, Managing Director van Yusen Logistics Benelux & Nordics.

Meer klanten in farmacie

Het nieuwe dc is een uitbreiding van de bestaande Yusen Antwerp Logistics Campus en stelt Yusen in staat de opslagcapaciteit te verhogen en haar Europese farmaceutische klanten op een moderne, temperatuur-gecontroleerde en volledig geautomatiseerde manier te bedienen.

15.000 pallets in 12 gangen

Het nieuwe VNA-magazijn met 12 gangen op negen niveaus biedt 15.000 palletopslaglocaties. Het voordeel van de smalle gangpaden is een zeer compacte opslag. De gecontroleerde omgeving zorgt voor de naleving van de kwaliteits- en temperatuurvoorschriften. Het systeem bestaat uit twee Dematic Hybrid Reach AGV’s en twee Dematic Hybrid VNA AGV’s. Het heeft een modern ontwerp, gebaseerd op man-on-board VNA-voertuigen of reachtrucks en het is uitgerust met het Dematic AGV-automatiseringspakket.

Veiliger werken

De VNA-versies gebruiken een dubbele geleiding: in de vloeren van alle gangpaden verwerkte geleidingsdraden en  lasernavigatie buiten de gangpaden. Ze transporteren en plaatsen de pallets veilig en zeer nauwkeurig tot een hoogte van 14,5 meter. De hogere nauwkeurigheid leidt ook tot een lager schadepercentage dan bij handmatige processen. De Hybrid AGV’s kunnen zowel automatisch werken als overschakelen op handmatig rijden en producten verwerken. Hierdoor kunnen de medewerkers van Yusen Logistics geleidelijk aan het nieuwe geautomatiseerde magazijn wennen. Tegelijkertijd zorgt het voor een hoog niveau van arbeidsveiligheid en systeembeschikbaarheid.

Dankzij de flexibiliteit van het AGV-systeem zal Yusen Logistics tijdens seizoenspieken de doorvoercapaciteit op korte termijn kunnen verhogen, door middel van hogere frequenties, extra ploegendiensten of langere bedrijfstijden. Lay-out-aanpassingen zijn gemakkelijk te implementeren, zodat het bedrijf is uitgerust voor toekomstige groei. Uitbreiding met een extra AGV wordt in de planning overwogen.

Yusen: klaar voor hogere eisen

Flexibiliteit was een van de beslissingscriteria van Yusen Logistics Benelux. Bruno Jacques: “Met dit AGV-systeem zijn we voorbereid op de korte product lifecycles van vandaag de dag, de zwaardere time-to-market druk, de veeleisender seizoensgebonden voorraadopbouw en, niet in de laatste plaats, op onze expansiestrategie. Het systeem wordt gecompleteerd door een transportsysteem met een bufferfunctie en een geïntegreerd palletprofielcontrolestation voor het invoerproces, alsmede een barcodescanner voor een perfecte tracking en tracing van de geneesmiddelen.”

Meer pallets, minder voertuigen

De Hybrid VNA en Hybrid Reach-AGV’s worden bestuurd door de geavanceerde en real-time AGV-beheersoftware E’tricc (Transport Intelligent Control Centre). Het behandelt zowel het orderbeheer als de verkeerscontrole en zorgt voor een vlot opslag- en terugvorderingsproces. De software is ook aangesloten op het WMS van Yusen Logistics.

Schermen visualiseren de status van alle hybride AGV’s in real time en garanderen een transparant overzicht van de status van de transportopdracht. Dankzij de automatisering kunnen meer pallets worden behandeld met minder voertuigen.

Meer informatie: Yusen Logistics (Benelux) BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven