Magazijnautomatisering

Arvato Supply Chain Solutions automatiseert steeds verder. De logistiek dienstverlener op het gebied van supply chain management en e-commerce heeft een nieuw driverless transport system (DTS) geïmplementeerd in zijn distributiecentrum in Harsewinkel. 

Vanuit deze locatie in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen biedt Arvato diensten aan voor bedrijven die actief zijn in de farmaceutische en medisch-technische industrie. 

Hulk, Batman en Superman

Om het pallettransport in het 31.000 vierkante meter grote warehouse efficiënter te laten verlopen, heeft Arvato 6 zelfrijdende trucks van Jungheinrich in gebruik genomen. Deze trucks, die zijn vernoemd naar superhelden als Hulk, Batman en Superman, kunnen zich vrij door het magazijn bewegen en kunnen ongeveer 400 pallets per dag op hun locatie zetten. 

Veiligheid

Voor de veiligheid heeft Arvato afgelopen zomer 300 reflectoren op de wanden en stellingen langs de interne transportroutes geïnstalleerd. Die dienen als navigatiepunten voor de voertuigen en worden herkend door een laserscanner op de voertuigen. 

Arvato heeft dus ook een driverless transport system (DTS) geïmplementeerd, ofwel een besturingssysteem voor het interne transport. Daarnaast heeft men ook nog onder meer vloermarkeringen aangebracht.

Pallets live volgen

“Dankzij de interfaces tussen het transportsysteem, de software voor magazijnbeheer en de transporttechnologie krijgt elke palletbeweging een geïntegreerde statusupgrade. Dit stelt ons in staat om de positie van een pallet realtime te volgen”, zegt Erich Berg van Arvato. 

“Gezien de grote diepgang van de integratie in de processen en de bijbehorende complexiteit, weet ik zeker dat dit project als een uitstekend voorbeeld kan dienen oor de verdere uitbreiding van automatisering bij Arvato”, aldus Berg.

Meer informatie: Jungheinrich Nederland

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven