Magazijnautomatisering

Jungheinrich neemt een aandeel in de robotica startup Magazino uit München. Afgelopen woensdag zijn de contracten ondertekend. Tegelijkertijd zijn Jungheinrich en Magazino het eens geworden over een bredere strategische samenwerking en gaan zij hun expertise op het gebied van automatisering bundelen. 

“Magazino is een jong, zeer innovatief bedrijf dat uitstekende ervaring heeft op het gebied van navigatie- en besturingssoftware voor mobiele automatisering”, zegt Lars Brzoska van Jungheinrich.

Versnellen automatisering

“Deze investering ligt in lijn met onze strategie op het gebied van automatisering. Het zal een bijdrage leveren aan het versnellen van onze inspanningen wat betreft de uitbreiding van onze geautomatiseerde voertuigen.”

Logistieke pickrobots

Magazino werd in 2014 in München opgericht en ontwikkelt intelligente robots voor magazijnen en distributiecentra. De bekendste logistieke robot van Magazino is de TORU. Deze robot herkent de producten met een laser- en camerasysteem en kan items tot drie kilo van de plank te pakken.

De interne bergruimte van de robot biedt plek voor meerdere items. Hierdoor kan de robot tijdens zijn tocht door het magazijn meerdere items of orders meenemen. Vervolgens vervoert de robot de items richting de inpaktafels. Sensoren zorgen ervoor dat de robot obstakels op de weg herkent, inclusief passerende werknemers. Hierdoor zijn reflectoren of markeringen op de vloer overbodig.

Wereldwijde expertise

“Door robots in deze complexe omgeving te ontwikkelen, heeft Magazino een wereldwijd unieke expertise verworven, die wij in de toekomst samen willen uitbreiden en integreren in onze Jungheinrich producten”, aldus Brzoska van Jungheinrich.

Meer informatie: Jungheinrich Nederland

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven