Magazijnautomatisering

Amazon gaat opnieuw een distributiecentrum bouwen in Polen. De webgigant opende begin november een dc in Okmiany, 455 kilometer onder Warschau, en daar komt in het nieuwe jaar een tweede dc bij. 

Het Amerikaanse e-commercebedrijf heeft bekendgemaakt dat er een warehouse geopend gaat worden in Gliwice in het zuiden van het land. Dit pand komt te staan op een oppervlakte van 210.000 vierkante meter en er komen ongeveer 1.000 mensen te werken. 

Duizenden cobots

Het wordt het grootste pand van Amazon in Polen en ook dit dc wordt gerobotiseerd. Meer dan 3900 transportrobots gaan de orderpickers helpen bij het picken van boeken, elektronica en zo meer. Amazon is sinds 2014 aanwezig in Polen en heeft straks 8 logistieke centra in het land.

Katalysator voor meer groei

“Ons nieuwe team zal een sleutelrol spelen om Amazon-klanten in heel Europa het hoogste serviceniveau te bieden”, reageert Marian Sepesi, de Amazon-directeur in Polen.

“We zijn erg blij met de uitbreiding van onze activiteiten in Polen en dankzij de actieve samenwerking met lokale ondernemers en vertegenwoordigers van lokale overheden en centrale autoriteiten hopen we een katalysator te worden voor economische ontwikkeling in de regio.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven