Magazijnautomatisering

De analisten van Gartner hebben opnieuw een lijst samengesteld met de belangrijkste ontwikkelaars van warehousemanagementsystemen (WMS) in Europa. De lijst telt elft leveranciers.

Een van de ontwikkelaars is het Franse Hardis Group. Voor de softwareontwikkelaar is het hiermee de derde keer op rij dat men met zijn WMS-systeem Reflex WMS is opgenomen in de zogeheten Gartner’s Magic Quadrant.

De volledige lijst

 • Consafe Logistics
 • Davanti Warehousing
 • Ehrhardt Partner Group
 • Generix Group
 • Hardis Group
 • Körber (inconso)
 • Mantis
 • Mecalux Software Solutions
 • Reply
 • SSI SCHÄFER IT Solutions
 • Synergy Logistics

Overal logistiek beheer

In zijn Magic Quadrant onderstreept Gartner de strategie van Hardis Group om complexe logistieke processen te optimaliseren, dankzij de softwarepakketten Reflex WMS voor magazijnen, Reflex In-Store Logistics voor verkooppunten (beheer van omnichannel-diensten, zoals Click & Collect, drive en Ship-from-store) en Reflex WMS for Factory voor productiebedrijven (optimalisatie van de logistieke stromen in productievestigingen).

Gartner verwacht veel van de laatste grote aankondigingen van de Franse ontwikkelaar over de toewijzing van beschikbaar personeel, realtimeplanning van orderstromen, grafische weergave van logistieke centra en orkestratie van mechanisatie en robotisering. Ook de expertise van Hardis Group op het gebied van cloudoplossingen (privaat en publiek) wordt vermeld, zoals de speciale afdeling voor hosting en managed services voor de software beschikbaar via SaaS. 

“Dertig procent van onze klanten heeft gekozen voor managed hosting”, zegt Cécile Arnaud, directrice Internationale Ontwikkeling van Reflex. 

Internationale dekking

Gartner wijst erop dat het wms systeem van Hardis Group de uitdagingen van verschillende bedrijfssectoren (21 in totaal) aan kan, en dit zowel in middelgrote logistieke centra als bij de behandeling van miljoenen artikelen. 

“Logistieke dienstverleners, FMCG, de foodsector en productiebedrijven vertegenwoordigen meer dan 70% van onze geïmplementeerde systemen”, aldus Arnaud. Tot slot geeft het analistenbureau nog mee dat in totaal 450 medewerkers zich bezighouden met de ontwikkeling, commercialisering, implementatie, onderhoud en hosting van de oplossingen, inclusief het WMS, naast een netwerk van partners voor de implementatie en ondersteuning in Europa, Noord-Afrika en de Verenigde Staten.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven