Magazijnautomatisering

Dinsdag en woensdag vond het zogeheten ‘Toekomstcongres Logistiek’ plaats. Dit congres in Dortmund draaide om de toepassing van kunstmatige intelligentie in de logistiek en om een nieuwe platformeconomie. Het thema: ‘Silicon Economie: kunstmatige intelligentie als de motor van nieuwe bedrijfsmodellen’.

Dat digitalisering bedrijfsmodellen verandert of gaat veranderen, is duidelijk. Kunstmatige intelligentie hoort daar natuurlijk ook bij. AI kan onder meer voorraden optimaliseren en goederenstromen beter in kaart brengen. 

AI zal ‘zegevieren’

“De potentie van het gebruik van AI in de logistiek is enorm. Logistiek zal de eerste industrie zijn waarin AI-processen massaal zullen zegevieren”, zegt Michael ten Hompel, directeur van het Fraunhofer Instituut. Deze Duitse onderzoeksorganisatie was samen met Logistics IML en Digital Hub Logistics de organisator van het event.

Wie de logistieke ketens van de wereld controleert, beheerst de economie van de wereld

Professor Michael ten Hompel

Amazon, Uber en Alibaba

“Duitsland moet veel meer investeren in nieuwe ideeën en in nieuwe bedrijfsmodellen op basis van kunstmatige intelligentie”, aldus Ten Hompel. Duitsland staat volgens hem logistiek sterk, maar toch verliest men terrein verloren aan andere landen door de opkomst van bedrijven als Amazon, Uber en Alibaba. 

“Wie de logistieke ketens van de wereld controleert, beheerst de economie van de wereld”, besluit Ten Hompel.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven