Magazijnautomatisering

Voor het nieuwe logistieke centrum van Leroy Merlin ten zuidoosten van Parijs vormt het FlashPick-systeem van TGW de kern van de oplossing.

Of het nu gaat om bouwmaterialen, DIY, woninginrichting of tuinieren, Leroy Merlin biedt zijn klanten een breed scala aan producten en een uitstekende servicekwaliteit. Om de leveringen te verbeteren, heeft de Franse nummer 1 in doe-het-zelf en tuinartikelen zijn nieuw distributiecentrum in Réau, ten zuidoosten van Parijs gelokaliseerd.

Systeemintegrator TGW is als partner geselecteerd voor dit nieuwe sterk geautomatiseerde fulfilmentcentrum. De go-live is gepland voor de zomer van 2021.

Controle en optimalisatie van de productenstroom

Met dit nieuwe platform zal Leroy Merlin zijn toeleveringsketen kunnen optimaliseren door de voorbereidingstijd in het magazijn te verkorten, de productiviteit te verhogen en de maximale beschikbaarheid van zijn producten te verzekeren. Het hart van de installatie is een FlashPick-systeem dat zorgt voor de opslag van producten in een shuttlesysteem, de voorbereiding van de pakketten met meerdere referenties op Goods-to-Person PickCenter One-werkstations (one source tote/one target parcel) en de orderconsolidatie voor de palletisering van alle artikelen.

“Door de verbeterde prestaties zullen we de stroom van onze producten tussen leveranciers, het magazijn en de distributie naar winkels en e-commerceklanten optimaal kunnen beheersen,” legt Leroy Merlin uit. “Voor het welzijn van onze medewerkers wordt veel belang gehecht aan ergonomie en samenwerking met robotica om het risico op musculoskeletale aandoeningen (MSA) en blessures te elimineren, maar ook voor het werkcomfort.”

Focus op de Total Cost of Ownership (TCO)

Leroy Merlin had behoefte aan een bijzonder flexibel, duurzaam en efficiënt logistiek systeem met een focus op de Total Cost of Ownership (TCO). “Naast de aanschaf van het systeem omvat het contract met TGW ook een fullservice on-site onderhoud, zodat over een periode van meerdere jaren een vijftiental TGW-technici 24/7 zorgen voor een vlotte werking van het systeem,” licht Leroy Merlin toe.

Een compleet intralogistiek aanbod

De FlashPick-oplossing van TGW bestaat uit 9 shutlle-gangen en 171 Stingray-shuttles voor een capaciteit van ongeveer 80.000 opslaglocaties en een prestatie van ongeveer 70.000 orders per dag. De verschillende werkgebieden (picken, aanvullen en palletisering) worden met elkaar verbonden met een energie-efficiënte KingDrive-conveyor. Het Stingray-shuttlesysteem wordt aangesloten op 6 PickCenter One-pickwerkstations voor retailpakketten en verschillende palletiseer- en depallletiseerstations. Alle processen worden aangestuurd door de WCS-softwaresuite van TGW.

Meer informatie: TGW Systems BV

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven