Magazijnautomatisering

Een magazijnstelling kan in principe jaren mee, maar toch kan het geen kwaad om ze af en toe goed te controleren. En áls er een defect is, dan is het zaak om die zo snel mogelijk door te geven aan de leidinggevende en aan directe collega’s. Dat doorgeven kan nu ook met een speciale app van MDO Techniek.

MDO Techniek is specialist als het gaat om montage, onderhoud en verhuizing van rekken, legborden, platformen en zo meer. Het Belgische bedrijf heeft nu de Warehouse Inspection Application (WIA) ontwikkeld, een app waarmee heel eenvoudig opslagsystemen en eventuele defecten in kaart kunnen worden gebracht.

Wat te doen bij een defect?

Heeft een magazijnmedewerker bijvoorbeeld gezien dat een stelling is verbogen, dan hoeft die persoon enkel de QR-code op de stelling te scannen. Vervolgens verschijnt de informatie van het onderdeel op de smartphone en biedt de WIA ook een lijst met onderdelen aan die vervangen of hersteld moeten worden. Ook wordt hiervan meteen melding gemaakt bij de verantwoordelijke, zowel via de app als via de mail.

De WIA zorgt er dus voor dat de logistiek manager goed op de hoogte blijft van de staat van het magazijn. Hoe controleer jij de kwaliteit van de onderdelen in het magazijn? Laat het de redactie weten via g.freriks@eisma.nl of laat een reactie achter in de comments.

https://twitter.com/WarehouseTotaal/status/1138725122100146178


Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven