Magazijnautomatisering

Arvato Supply Chain Solutions, onderdeel van het Duitse mediaconcern Bertelsmann, heeft naast Duitsland nu ook in Nederland hun intralogistiek verder uitgebreid. In de hypermoderne logistieke campus van circa 165.000 vierkante meter in het Limburgse Heijen worden orders nu nog efficiënter verzameld en verwerkt.

Arvato is een logistiek dienstverlener waar in veertig landen circa 70.000 mensen voor werken. Arvato organiseert de fulfilment-activiteiten voor onder meer cosmeticahuis Rituals, maar werkt ook voor andere spelers in de sectoren tech, consumentengoederen en gezondheidszorg.

Compleet orderproces

System integrator Inther Group was verantwoordelijk voor het complete orderproces, waaronder de material handling equipment, PLC software, field components en control cabinets.

Ook heeft Inther de integratie verzorgd van de label applicators, carton closer, carton erector, de delivery note inserters (ADI) en geïntegreerde weegschaal. Deze geïntegreerde weegschaal controleert iedere order op gewicht na het verzamelen van de orders en stuurt het actuele gewicht automatisch door naar het Arvato WCS. De complete orders volgen na deze controle drie mogelijke routes: de automatische verpakkingslijn, de manuele verpakkingslijn of by-pass naar shipping.

Automated Document Inserter (ADI)

Bij de verpakkingslijn is de Automated Document Inserter (ADI) geplaatst die volledig automatisch documenten print en toevoegt aan een doos. Hierdoor is de doorlooptijd en efficiëntie van het verpakkingsproces significant verbeterd.

Geautomatiseerd printen en toevoegen van documenten is mogelijk met alle denkbare documenten zoals pakbonnen, facturen, handleidingen, retourinformatie en retourlabels. Elke order wordt gescand om te verifiëren dat de juiste documenten worden geprint en toegevoegd.

Inther Conveyor Equipment

Het modulaire conveyor platform Inther Conveyor Equipment (ICE) is ook bij Arvato toegepast om goederen binnen het distributiecentrum te transporteren. Deze is uniek vanwege de korte installatie- en inbedrijfstellingstijd. Alle componenten (zowel mechanisch als elektrisch) werden vooraf geïnstalleerd.

Samenwerking

Martijn Herder, CEO van Inther Group, is blij met de samenwerking: “Wat dit project extra uniek maakt, is de snelle en korte tijd waarin we dit traject samen met Arvato hebben uitgewerkt, van concept tot go-live.”

“Wij zijn bijzonder trots dat Inther Group naast Duitsland nu ook het systeem voor Arvato in Nederland heeft geïmplementeerd. Hiermee benadrukken wij het belang van onze samenwerking.”

Meer informatie: Inther Logistics Engineering

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven