Magazijnautomatisering

Engelbert Strauss heeft zijn nieuwe distributiecentrum in Schlüchtern in de Duitse deelstaat Hessen in gebruik genomen. Het pand is 94.000 vierkante meter groot en de automatisering is verzorgd door system integrator TGW

Engelbert Strauss is een Duits bedrijf dat zich richt op werkkleding, werkschoenen en werkveiligheid. In het nieuwe warehouse, dat de naam ‘CI Factory’ draagt, kunnen bedrijven kleding en schoenen op maat laten maken. 

Vuurtoren

Er is ook een glasschoenenfabriek, waar tot 400.000 paar schoenen per jaar kunnen worden vervaardigd volgens de specifieke wensen van de klant. In dit zogeheten vuurtorenproject heeft Engelbert Strauss meer dan 200 miljoen euro geïnvesteerd. 

Een van de andere hoogstandjes in het dc is het FlashPick-systeem (een goederen naar de man-oplossing), waarvan het shuttlesysteem met Stingray-shuttles het hart vormt. Er zijn in totaal 1 miljoen opslagplaatsen. 

50.000 pakketten per dag

Verder is in het dc de modulaire KingDrive conveyor-oplossing geïnstalleerd plus 28 ergonomische pickwerkplekken. Per dag kunnen tot wel 50.000 pakketten het dc verlaten op weg naar de klant. Later in het traject zal ook de slimme pickrobot Rovolution zijn opwachting maken in het dc van Engelbert Strauss. 

Johann Steinkellner, directeur bij TGW, is tevreden met het project: “TGW heeft opnieuw zijn competenties kunnen laten zien als system integrator. We zijn erg blij dat we de systemen op tijd hebben kunnen overhandigen aan de klant. Dit toont aan dat TGW een betrouwbare partner is voor zijn klanten.”

Meer informatie: TGW Systems BV

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven