Magazijnautomatisering

Maak kennis met de ‘Celluveyor’, een transportband sorter die alle kanten op kan bewegen. In elke hexagon-tegel bevinden zich drie -multidirectionele- wieltjes. Met deze wieltjes verplaatsen pakketjes zich precies via het pad dat met software (op een tablet) is uitgetekend. Het grappige is dat deze conveyor volledig bestaat uit de aansturing van voetbalrobotjes. De onderkantjes dus.

De bedenkers van dit flexibele modulaire systeem zijn de Duitse onderzoekers het BIBA in Bremen (Bremer Institut für Produktion und Logistik). Zij wonnen er de ‘DHL Shark Tank‘ mee. Zolang object een vlakke ondergrond heeft kan het systeem het de gewenste richting op sturen. DHL stelde daarna warehouses in Duitsland beschikbaar om de celluveyor mee te testen. Vooralsnog is het transportbandsysteem in ontwikkeling om op grotere schaal toegepast te worden. Het bedrijf dat is opgericht om het systeem in de markt te zetten heet ‘Cellumation’. CEO Hendrik Thamer benadrukt dat de modulaire cellen in meerdere situaties en opstellingen ingezet kunnen worden om intralogistieke processen flexibeler te maken.

”De definitieve versie van de Celluveyor wordt in de komende maanden gelanceerd. Momenteel zitten we in de eindfase van de ontwikkeling en loper er nog enkele pilots bij Duitse klanten.”

-Hendrik Thamer, Cellumation

       

Dit is hoe DHL het innovatie-traject begeleidde van de Celluveyor, dat begon met de pitchwedstrijd in 2016:

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven