Magazijnautomatisering

Het Portugese Consoveyo, in Nederland vertegenwoordigd door system integrator Costo uit Gorinchem, ontwikkelt en levert een volledig automatisch opslagsysteem voor het nieuwe Portugese magazijn van Intraplás, producent van kunststof laminaten en verpakkingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Op dit moment bevindt de bouw zich nog in de constructiefase. Naar verwachting wordt het nieuwe warehouse in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd.

Het nieuwe geautomatiseerde magazijn wordt gebouwd op het industrieterrein van Lordelo, nabij Guimarães. Het warehouse krijgt een capaciteit van ongeveer 14.400 palletplaatsen. De stellingen zullen bediend worden door drie magazijnkranen van 30 meter hoog en het magazijn zal naar schatting maandelijks 18.000 pallets kunnen verwerken. Het automatisch pallettransportsysteem werkt met twee shuttles, die af en aan zullen rijden tussen productie en verzendzone. Verder wordt het management van opslaglocaties, orders en voorraad en alle automatische systeembewegingen beheerd door Warehouse Management software, eveneens ontwikkeld door Consoveyo.

Technologische innovatie 
Jorge Ferreira, manager bij Intraplás Manager is zeer te spreken over de samenwerking, waarbij Consoveyo aan alle wensen kon voldoen.”De operationele optimalisatie met dit nieuwe magazijn is een bewijs van onze keuze voor voortdurende technologische innovatie. Deze focus op innovatie maakt het bedrijf onderscheidend en zorgt ervoor dat het marktleider kan blijven. De op maat gemaakte oplossing voor dit nieuwe project stelt ons in staat om onze belangrijkste doelen te kunnen nastreven. Dat vertaalt zich in een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte, het verkorten van operationele doorlooptijden en de optimalisatie van het personeelsbestand dat in dit proces betrokken is “, besluit Ferreira.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven