Magazijnautomatisering

Omron Corporation in Kyoto en Techman Robot Incorporated in Taoyuan (Taiwan) hebben een overeenkomst getekend voor een strategische alliantie op het gebied van cobots. Door deze alliantie gaat Omron de TM-serie samenwerkende robots van Techman vanaf de tweede helft van 2018 onder een co-branded logo verkopen via haar eigen mondiale distributienetwerk.

Bovendien zullen Omron en Techman gezamenlijk de volgende generatie co-robots ontwikkelen die gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd met Omron’s andere producten voor fabrieksautomatisering. Behalve met de reguliere TM-serie co-robots zal Omron beginnen met het verkopen van nieuwe modellen die ‘mobiel compatibel’ zijn, wat betekent dat ze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met Omron’s mobiele robots van de LD-serie.

Deze mobiele robots, die autonoom kunnen bewegen en mensen en obstakels vermijden, werken wereldwijd al met mensen samen in geautomatiseerde hanteringstoepassingen. Deze robots zijn voorzien van een samenwerkende arm aan de bovenkant. Ze kunnen niet alleen materiaal van de ene locatie naar de andere overbrengen, maar kunnen ook taken uitvoeren als pick-and-place. Sinds de overname van Adept Technology in 2015 heeft Omron veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van robottechnologie en -markt. De alliantie met Techman is gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen mens en robot binnen productieomgevingen. Techman Robot streeft naar verbetering van het leven van mensen middels innovatie. Voor de Taiwanezen betekent de alliantie met Omron een flinke stap op weg naar dat doel.

Techman Robot
De TM-robots zijn slim, eenvoudig in gebruik en veilig. Ze hebben een ingebouwd intelligent vision-systeem dat kan worden gebruikt voor patroonherkenning, objectpositionering en barcode-identificatie. Dankzij het vision-systeem en de volledig grafische gebruikersinterface kan een pick-and-place applicatie binnen vijf minuten worden ‘ingeleerd’. De robots voldoen aan de veiligheidseisen voor samenwerkende robots zoals gespecificeerd in ISO 10218-1 en ISO/TS 15066.

Bron: aandrijftechniek

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven