Magazijnautomatisering

Magazijnautomatiserings-specialist Swisslog versterkt, in nauwe samenwerking met de KUKA Groep, haar CarryPick oplossing door het mobiele goods-to-person systeem in huis te halen.

CarryPick, een geautomatiseerd opslag- en order fulfillment systeem, is een flexibel, schaalbaar concept in multi-channel fulfillment operaties. De nieuwe ‘KMP600’-AGV van het CarryPick systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen KUKA en Swisslog. De samenwerking heeft een aantal technische verbeteringen mogelijk gemaakt die de AGV geschikt maken voor gebruik in meerdere industrieën. Het voertuig is stiller, heeft een verbeterde mechatronica en er is meer ergonomische werkruimte gerealiseerd. De levensduur van de batterij is ook verlengd.

 


1 aanspreekpunt

De CarryPick oplossing zal wereldwijd worden ondersteund als onderdeel van de KUKA-portfolio.
De nieuwe aanpak biedt klanten van Swisslog en KUKA één aanspreekpunt, minder risico en ondersteuning vanuit een wereldwijd servicenetwerk.”We zijn nu in staat om alle componenten perfect te integreren, snel aan te passen aan nieuwe marktuitdagingen en ze te testen in verschillende scenario’s”, vervolgt Baur. “Dankzij de voordelen die dit oplevert kan het nieuwe CarryPick systeem nog eenvoudiger worden afgestemd op de klantbehoeften.

SynQ-softwareplatform
Bij de doorontwikkeling van het nieuwe CarryPick systeem identificeerden Swisslog en KUKA software als kritische factor voor een feilloze, positieve gebruikerservaring. Dankzij een specifieke CarryPick module binnen het nieuwe SynQ-softwareplatform van Swisslog vervalt de noodzaak voor verschillende softwaresystemen en is het risico op fouten en downtime verminderd.

Virtual en augmented reality functionaliteit
De SynQ-software biedt operationele processen die specifiek zijn voor Swisslog oplossingen en specifieke klantensectoren. Gebruikers zijn daardoor in staat om de exacte functionaliteit te kiezen die ze nodig hebben. Dit modulaire ontwerp verbetert de kosteneffectiviteit. SynQ- klanten hebben tevens toegang tot de virtual en augmented reality functionaliteit, die hen -voorafgaand aan de implementatie- de mogelijkheid biedt om te zien hoe het CarryPick systeem zal werken. Tevens dient deze functionaliteit als trainingstool voor nieuwe flexwerkers in het warehouse.

Verder stellen directe interfaces tussen de augmented reality en de werkelijke KMP600 hardware engineers of operators in staat om hardware- of softwareproblemen snel en eenvoudig op te lossen. Ook zonder specifieke kennis of jarenlange ervaring.

“Aangezien we de controle hebben over alle elementen van het platform, zullen we voortdurend functies toevoegen en het systeem updaten om gedurende de hele levenscyclus de beste oplossing te bieden”, concludeert Baur.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven