Magazijnautomatisering

De Canadese supermarktketen Metro gaat samen met WITRON een nieuw distributiecentrum bouwen. Het 60.000 vierkante meter grote warehouse moet in 2023 operationeel zijn in Terrebonne, een voorstad van Montreal. 

Dit nieuwe centrum wordt net als de andere twee gebouwen onderdeel van het vers-en-bevroren-voedsel netwerkinitiatief van Metro. WITRON’s OPM-systeem (Order Picking Machinery) bestuurt al talrijke temperatuurgeregelde magazijnen over de hele wereld. Het is bijzonder dat een dcmet dit niveau van mechanisatie, een volledig geautomatiseerd magazijn, met opslag, picken en palletiseren, technologie toepast die zowel bij temperaturen onder het vriespunt als bij kamertemperatuur werkt. 

Palletiseermachine

Het centrale onderdeel van het automatiseringssysteem van WITRON is de COM (Case Order Machine), een palletiseermachine die gemengde, zeer compacte en goed verpakte pallets samenstelt. Dergelijke goed doorgerekende pallets zorgen voor lagere transportkosten en verbeteren ook het opslagproces – een ware end-to-end toeleveringsketenoplossing.

285.000 bakken per dag

In het nieuwe centrum in Terrebonne picken 12 COM’s in de verszone en 9 COM’s in de vriezer elke dag 285.000 bakken. Het hele systeem verwerkt ongeveer 6800 verschillende artikelen in de vers- en vriezerzone.   

“Het is opmerkelijk dat Metro sinds eind 2017 al drie keer op de technologie van WITRON heeft vertrouwd “, aldus Karl Hoegen, CEO van WITRON, Noord-Amerika. 

Mijlpaal

“We stellen de geweldige relatie die onze bedrijven hebben opgebouwd, zeer op prijs. We zijn altijd op zoek naar meer dan zomaar een klant. We willen echte zakelijke partners vinden en een win-winrelatie ontwikkelen voor vele tientallen jaren. Onze aanwezigheid in Canada is de afgelopen jaren enorm gegroeid en we zijn er trots op in 2020 ons eerste kantoor te openen in de regio Montreal. Dit is een nieuwe belangrijke mijlpaal in 25 jaar zakelijke successen in Noord-Amerika.” 

950 supermarkten

Metro exploiteert en bedient als winkel, franchisegever, distributeur en producent een netwerk van ongeveer 950 supermarkten onder verschillende namen, waaronder Metro, Metro Plus, Super C en Food Basics, en bovendien ongeveer 650 drogisterijen, vooral onder de namen Jean Coutu, Brunet, Metro Pharmacy en Food Basics Pharmacy. 

Meer informatie: Witron Engineering B.V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven