Magazijnautomatisering

Phönix gaat zijn logistiek net even anders aanpakken. De biologische groothandel uit Duitsland gaat in zijn nieuwe distributiecentrum in Lützellinden twee AutoStore-systemen van Element Logic installeren. 

Het grootste dc van Phönix inclusief hoofdkantoor zitten nu nog in Rosbach, Hessen. In november van dit jaar worden de activiteiten echter overgeheveld naar het nieuwe warehouse op 30 minuten rijden verderop. 

Van muesli tot granen

In het huidige dc worden meer dan 10.000 verschillende artikelen opgeslagen, waaronder muesli, noten, gedroogd fruit, granen en zo meer. Phönix levert niet alleen aan particulieren, maar ook aan kleine retailers, groothandels en grote keukens. 

Om optimaal van de ruimte gebruik te maken en om zijn logistiek zo efficiënt mogelijk in te richten, heeft Phönix ervoor gekozen om twee AutoStore-systemen te installeren. Eentje in de koelruimte en een in het andere compartiment van de 14.500 vierkante meter grote logistieke hal. 

Wat is de AutoStore-oplossing? 

AutoStore is een innovatieve oplossing voor het automatisch opslaan en orderpicken van kleingoed. Het compacte ontwerp, zonder gangpaden en legbordstellingen, verkleint de oppervlakte met 75 procent in vergelijking met conventionele systemen. De AutoStore-bins worden boven elkaar op de vloer gestapeld, met de mogelijkheid om meerdere SKU’s in één bin op te slaan.

Snelle robots bewegen op een railsysteem (grid) dat boven de binstapels is gemonteerd. Ze halen continu bins op, herschikken ze en leveren ze bij de direct aangesloten poorten aan voor inslag van goederen en orderpicking. AutoStore is een modulair systeem waarbij het aantal robots en werkstations de doorvoercapaciteit bepaalt. Het kan worden geïnstalleerd als een stand-alone oplossing of geïntegreerd in een algemeen logistiek concept.

Duizenden bakken

Het AutoStore-systeem in de koelruimte wordt gebouwd op een mezzanine. Het systeem krijgt een capaciteit van 7.500 bakken, maar in eerste instantie wordt het uitgerust met 5.500 bins, 5 robots en 2 ‘transportpoorten. Het AutoStore-systeem in de droogruimte moet uiteindelijk plaats bieden aan 35.500 bins, 16 robots en 4 transportpoorten. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven