Magazijnautomatisering

Generix Group, uitgever van supply chain-software integreert een ‘Data Lake’-oplossing in hun Supply Chain Hub platform. Met de oplossing zijn o.a. voorspellende analyses en datavisualisaties uit te voeren om tot een efficiëntere workflow (in het warehouse) te komen.  

Data Lake is een methode om (Big Data) gegevens op te slaan in het natuurlijke formaat. De oplossing, beschikbaar gesteld op het Generix Supply Chain Hub platform, slaat alle verzonden gegevens op, waaronder facturen, het traceren van bestellingen, producten en het beheer van magazijnen, transporten en leveringen. De grote hoeveelheid informatie is een bron van ‘onbenut potentieel’ voor bedrijven, meldt de softwareleverancier.

Jean-Charles Deconninck, CEO van Generix licht toe: “Een van de uitdagingen voor Big Data vandaag de dag is het opslaan van zoveel mogelijk details, zodat nieuwe artificiële intelligentie of machine learning apps die data kunnen gebruiken en het volledige potentieel kunnen ontsluiten. Maar opslag heeft vaak een hoog prijskaartje en dat dwingt bedrijven om moeilijke keuzes te maken. Onze Generix Data Lake oplossing is een ongelimiteerde en volledig veilige oplossing tegen een zeer redelijke prijs in vergelijking met traditionele opslagpakketten.”

Supply chain community
De Data Lake-oplossing biedt enkele specifieke mogelijkheden, zoals operationele planningstools, herorganisatie van magazijnvoorraad om gereden kilometers te verminderen, bundeling van verzendingsgoederen door pakketvoorbereiding te optimaliseren, bestudering van leveringsrondes om toekomstige leveringen efficiënter te berekenen, combineren en te organiseren.  Data Lake kan ook de supply chain community helpen referentie door prestatie-indicatoren op te stellen zodat elk bedrijf zichzelf volledig anoniem met anderen kan vergelijken en vervolgens de veranderingen en verbeteringen kan aanbrengen die nodig zijn om concurrerend te blijven.

 

 

Data Lake kan bedrijven helpen om:
•  de prestaties van de resource planning te verbeteren,
•  analytische of voorspellende modellen toe te voegen,
•  gegevens te importeren in business intelligence oplossingen of Data Lakes van bedrijven,
•  analyses en datavisualisatie uit te voeren met een direct geïntegreerde oplossing.In het nieuwe nummer van Warehouse Totaal lees je een interview met Joris Keizers die de Big Data-tool ‘Process Mining’ succesvol toepaste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven