Magazijnautomatisering

Beurstrends warehousing

Automatisch kleingoedmagazijn van SSI Schäfer in combinatie met doorrolstelingen en transportbaansystemen

De opkomst van e-commerce heeft grote consequenties binnen magazijnen. De voorraad moet groter, maar de orders worden kleiner en de levertijd moet korter. Deze ogenschijnlijke tegenstelling vraagt om een efficiënter proces voor voorraadbeheer en orderpicking. Tegelijkertijd moet alles ook nog duurzamer.

Magazijninrichters en -automatiseerders realiseren efficiënte, energiezuinige en duurzame oplossingen door het optimaal gebruik van de beschikbare magazijnruimte en richten deze in met compacte opslagsystemen in de vorm van onder andere miniloads en shuttles. Hiermee worden goederen naar de man gebracht voor itempicking.

De crux voor de eindgebruiker is dat een dergelijke oplossing ook goed werkt onder wisselende omstandigheden en zich bovendien economisch rendabel laat terugverdienen. Op de CeMAT tonen diverse leveranciers hun nieuwste oplossingen. Enkele laten we hier samengevat de revue passeren. De magazijninrichters en -automatiseerders zijn voornamelijk geconcentreerd in hal 13 en 27 op de CeMAT.

Shuttles & sorters

Met de OSR Shuttle Eco heeft Knapp de in- en uitslagfuncties in het magazijn vereenvoudigd en gecombineerd tot één geïntegreerde systeemoplossing. Deze shuttle werkt met een hoge snelheid en efficiëntie. Onder de noemer ‘all-in shuttle’ oplossingen, biedt deze magazijnautomatiseerder onder andere ook een YLOG Shuttle aan voor toepassingen in onder andere productieomgevingen.

Kardex Remstar toont met de XP1000 shuttle een compacte oplossing voor toepassing in de intralogistiek en productie. Deze grote en snelle plateaulift is met name geschikt voor de opslag en uitgifte van zware producten. Het onderliggende besturingssysteem is ontwikkeld door technologiepartner Servus intralogistics. Met gemakkelijk te integreren tilt-tray sorters voor veelzijdige toepassing biedt Beumer een oplossing voor internet postorderbedrijven en hun logistiek dienstverleners voor een efficiënte afhandeling van internetbestellingen en retourstromen.

Zelf richting bepalen

Van Riet toont met de IQ-Grid een bi-directionele material handling oplossing die ervoor zorgt dat er flexibel en gemakkelijk kan worden ingespeeld op bijvoorbeeld interne logistieke capaciteitswisselingen. De gebruiker bepaalt zelf de richting van het proces en de levering gaat via de snelste weg naar de gewenste bestemming. Veel meer wil de leverancier er in dit stadium niet over zeggen.

Om bezoekers handling oplossingen in de praktijk te laten ervaren, toont SSI Schäfer een beursplein met ‘live’ werkende geïntegreerde logistieke oplossingen, variërend van opslag- en orderverzamelsystemen, magazijnstellingen en ladingdragers tot transportbaan-, orderverzamel-, control- en warehouse management systemen.

Meer informatie: VanRiet Material Handling Systems BV Kardex Remstar Division KNAPP Benelux BV SSI Schäfer B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven