Magazijnautomatisering

Robotontwikkelaar ABB Robotics heeft Codian Robotics uit Ede overgenomen, een toonaangevende leverancier van delta robots, die voornamelijk worden gebruikt in uiterst nauwkeurige pick-and-place toepassingen.

Hygiënische robotlijn

Het assortiment van Codian Robotics omvat een hygiënische robotlijn, die ideaal is voor omgevingen waar de strengste hygiënische eisen gelden, inclusief de voedingsmiddelen en dranken- en farmaceutische industrie. Met deze overname versterkt ABB haar aanwezigheid in de groeiende markt van delta robots.

Baanbrekende technologie

“Onze overname onderstreept onze focus op baanbrekende technologie, die onze klanten helpt om het potentieel van automatisering volledig te kunnen realiseren en hun flexibiliteit te vergroten in een snel veranderende markt”, aldus Sami Atiya van ABB Robotics

“De technologieën en industriële expertise van Codian Robotics zijn de perfecte aanvulling op onze reeks van voedingsmiddelen en dranken-, farmaceutische-, servicerobotica- en logistieke oplossingen, terwijl ze ook het machine-centric robotics aanbod van ABB ondersteunen.”

Onverpakte voedselverwerking

Omdat vandaag de dag de meeste robots in de voedingsmiddelenindustrie niet ontworpen zijn om voedsel aan te raken, omvat het portfolio van Codian Robotics een hygiënisch ontwerp dat veilige, onverpakte voedselverwerking mogelijk maakt.

Atiya: “Er is een sterke behoefte aan pick-and-place robots die hoge hygiënische normen garanderen, versneld door de COVID-19 pandemie. Onze klanten in de voedingsmiddelen en dranken-, de farmaceutische- en de logistieke industrie zijn vooral geïnteresseerd in het potentieel van automatisering, waardoor toeleveringsketens kunnen blijven functioneren en het welzijn van de werknemers wordt beschermd.”

1 platform

In de toekomst zal ABB in staat zijn om haar klanten een breder scala aan delta robots en geïntegreerde oplossingen te bieden vanuit één enkele bron, wat bijdraagt aan de machine-centric robotics strategie van ABB die machineautomatisering en robotbesturing integreert in één enkel platform.

Machinebouw

Hans Wimmer, President van de Machine Automation divisie van ABB en Managing Director van B&R, zei: “Met Codian Robotics verwerven we een van ’s werelds meest succesvolle leveranciers van delta robots met een buitengewone staat van dienst in de sector van machinebouwers. In de toekomst zullen we in staat zijn om onze klanten volledig geïntegreerde oplossingen aan te bieden – wereldwijd en voor alle industrieën.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven