Magazijnautomatisering

Er is sprake van robotisering binnen de logistiek. Toch liet Amazon-directeur Scott Anderson onlangs weten dat de technologie ‘zeker tien jaar verwijderd’ is van het moment waarop een order volledig verwerkt kan worden door een robot. Amazon heeft dan ook geen plannen voor een volledig geautomatiseerd warehouse.

Achter de schermen blijft de webgigant echter wel degelijk bezig om robots te ontwikkelen en in te zetten, zo blijkt uit een artikel van Reuters. Het persbureau schrijft dat Amazon de robot ‘CartonWrap’ van het Italiaanse CMC op verschillende locaties wil inzetten. Die robot kan 600 tot 700 artikelen per uur verpakken en werkt daarmee vier of vijf keer sneller dan de mens.

In een distributiecentrum waar gemiddeld 2000 mensen in dienst zijn, zouden 24 werknemers binnenkort op straat kunnen komen te staan omdat hun werk wordt overgenomen door de CartonWrap, zo valt er in het verslag van Reuters te lezen.


Hoe werkt de CartonWrap? Bekijk hier een video.

Een woordvoerder van Amazon laat aan Reuters weten dat er in magazijnen robots worden ingezet om de veiligheid te verbeteren en om producten sneller af te kunnen leveren. Volgens Reuters is het belangrijkste argument van Amazon echter kostenbesparing.

Een CartonWrap kost Amazon omgerekend 890.000 euro. De CartonWrap verdient die investering echter binnen twee jaar terug, aldus Reuters.

In hoeverre juich jij de robotisering binnen de logistiek toe?

  • Zeer (76%, 19 Stemmen)
  • Totaal niet (12%, 3 Stemmen)
  • Geen (uitgesproken) mening (12%, 3 Stemmen)

Totaal aantal stemmen: 25


Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven