Magazijnautomatisering

Amazon is niet van plan om in de nabije toekomst een warehouse volledig te automatiseren. De webgigant zet in verschillende distributiecentra de nodige cobots in, maar de mens is door zijn cognitieve vermogen onvervangbaar, verzekert directeur Scott Anderson van de robottak van Amazon.

Anderson heeft aan persbureau Reuters laten weten dat de technologie ‘zeker tien jaar verwijderd’ is van het moment waarop een order volledig verwerkt kan worden door een robot. Het is volgens Anderson dus ‘een misvatting’ dat Amazon een of meerdere warehouses volledig wil mechaniseren, al gaf hij toe dat Amazon onderzoekt hoe bepaalde stappen kunnen worden geautomatiseerd.

Automatische ontslagen

Anderson zei dit terwijl hij aan verschillende journalisten, waaronder een verslaggever van Reuters, een rondleiding gaf in een dc in Baltimore in de Amerikaanse staat Maryland. Juist in die staat ligt Amazon onder vuur omdat men in één jaar tijd zeker driehonderd man ‘automatisch’ op straat heeft gezet.


Lees hier ons artikel over de ‘automatische ontslagen’ bij Amazon.

The Verge schreef onlangs dat het bedrijf van Jeff Bezos magazijnmedewerkers via de computer kan laten ontslaan, als die persoon niet hard genoeg werkt. En dat zou men dus hebben gedaan in Maryland.

Bananen

Van volledige mechanisering van warehouses zal de komende jaren echter geen sprake zijn, zegt ook ‘directeur milieu, gezondheid en veiligheid’ Derek Jones van Amazon. Zo zijn robots volgens hem niet geschikt om vers voedsel te verwerken. “Stel je voor dat je bananen wil. Ik wil dat mijn bananen stevig zijn, maar anderen willen ze overrijp. Hoe kan een robot daar voor jou een keuze in maken?”

Samenwerken met Warehouse Totaal?

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl  


Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven