Magazijnautomatisering

“Het winnen van deze prijs is erg belangrijk voor ons. Het is een erkenning voor wat we de afgelopen twaalf jaar hebben laten zien”, zegt Stef van Woudenberg. De managing director viel onlangs in de prijzen met zijn bedrijf Copal Handling Systems. Deze ontwikkelaar van containerontlaad- en palletiseersystemen kreeg op de SiTL-beurs in Parijs de Best Intralogistics Innovation Award voor het ontwikkelen van een automatiseringsoplossing voor het ontladen van losse dozen en jute zakken uit zeecontainers.

Copal C2

Het laden en lossen van een lading kost normaal gesproken veel tijd, mankracht en dus geld. Om die reden, en (‘ook niet onbelangrijk’, SvW.) om medewerkers te ontlasten, kwam het in ‘s-Heerenberg gevestigde Copal Handling Systems met de ‘Copal C2’. Dit systeem werkt als volgt: de lading wordt middels 3D-camera’s en sensoren gescand en met een grijper gepickt. De lading wordt vervolgens op een uitschuifbare transportband getransporteerd voor de opslag in het desbetreffende magazijn.

De Copal C2 werd door de jury van de SITL-beurs (een evenement over innovatieve oplossingen in de transport en supply chain) omschreven als een ‘zeer gewilde automatiseringsoplossing voor het lossen van zeecontainers’. De oplossing wordt gebruikt door bedrijven in Duitsland, Spanje, Mexico, Japan en Singapore en de Verenigde Staten. Het winnen van de Best Intralogistics Innovation Award ziet directeur Van Woudenberg als een ‘erkenning’ voor het werk van Copal.

“We hebben hard gewerkt om te komen waar we nu zijn. En dat is dat we volautomatisch los gestapelde producten uit containers kunnen lossen. Deze oplossing krijgt door deze prijs meer body. We kunnen nu echt laten zien dat er een alternatief is voor zwaar handmatig werk.”

Een video van het Copal C2-systeem.

De Copal C2 werd al in 2013 ontwikkeld. Klopt dat?

“Ja, we zijn deze versie in 2013 gaan ontwikkelen en in 2015 hebben we dit systeem voor het eerst bij bedrijven geïnstalleerd. Toen is-ie op de markt gegaan. Maar pas sinds eind vorig jaar, begin dit jaar is er sprake van een doorbraak. Dat wil zeggen dat bedrijven uitermate geïnteresseerd zijn in onze producten en ook orders plaatsen, want daar is het uiteindelijk om te doen.”

Hoe kan het dat die ‘doorbraak’ zo lang op zich heeft laten wachten?

“Het heeft lang geduurd om onze systemen volautomatisch en stabiel te krijgen. Dan gaat het om productherkenning, om de operator op de stoel die het proces in de gaten houdt en om de vision technology die erachter zit. Het was gewoon heel erg complex. Je moet het zo zien: iedere keer dat je een container opent, is het een verrassing. Een product ziet er nooit precies zo uit als verwacht. Maar een machine moet het product wel kunnen herkennen. Wij zijn van mening dat je op een snelle en stabiele manier een container moet kunnen lossen en dat economisch interessant moet kunnen doen. We zijn altijd uitgegaan van het principe dat je meerdere producten tegelijk moet kunnen oppakken. Dat maakt het proces zo complex.”

Voor de helderheid: het gaat enkel om lossen en niet om inladen?

“Wij concentreren ons alleen maar op lossen, met als hoofdreden dat laden vooral gebeurt in zeer lagelonenlanden. Daar zijn de handjes nog zo kostengunstig dat er economisch geen behoefte is om het proces te automatiseren. Meer dan tachtig procent van alle containers met producten die de wereld over gaan, en die niet op een productdrager als bijvoorbeeld een pallet staan, is afkomstig uit lagelonenlanden. Dat maakt dat het voor ons niet interessant is om ook het kunstje van ‘laden’ mee te pakken.”

De Copal C2 is geschikt voor het lossen van kartonnen dozen, maar dus ook voor jute zakken?

“Ja, maar dan echt alleen jute, dus geen plastic zakken of rijstzakken. In de jute zakken die wij lossen, gaat het alleen maar om cacaobonen, koffiebonen en noten. Dat komt omdat wij een grijper hebben ontwikkeld die de zak moet penetreren. De naalden komen dus in de zak. Lossen we een zak meel, dan kun je het je wel voorstellen dat zoiets lastig wordt.

En welke producten zitten in de dozen die jullie lossen?

“Dat is heel divers. Vooral grote supermarktketens zijn geïnteresseerd in ons product. Je moet dan denken aan voedingsmiddelen: blikken, flessen wijn en dan in kartonnen dozen. We hebben de Copal C2 ook bij een bedrijf staan in Duitsland om persoonlijke beschermingsmiddelen te ontladen, zoals brillen en handschoenen. Als het product maar in een kartonnen doos zit en wij het met onze grijpers kunnen pakken.”

Het Copal C2-systeem is binnen twee weken te plaatsen, zegt Van Woudenberg: “Daarna kan je al operationeel zijn.”

Copal Handling Systems

Copal Handling Systems ontwikkelt en produceert containerstrip- en palletiseersystemen. Het bedrijf uit de Achterhoek staat in de top vijf van ‘Robotics Startups’ van Startus Insights, een onderzoeksbureau dat zich richt op robotisering en op innovatieve bedrijven in de logistiek. In de top vijf staan verder Rethink Robotics, GreyOrange, Smart Robotics en River Systems.


Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven