Magazijnautomatisering

Logistiek dienstverlener Geodis heeft samen met Delta Drone een oplossing ontwikkeld voor geautomatiseerde inventarisaties in het magazijn. De zogeheten ‘Geodis Countbot’ maakt volledig geautomatiseerd voorraadbeheer mogelijk zonder extra stationaire apparatuur in het magazijn. 

Aan de Geodis Countbot is drie jaar studie en gesleutel voorafgegaan. De Countbot – een oplossing van een robot, een telescopische mast tot 10 meter hoog en een drone – zorgt ervoor dat het voorraadbeheer sneller, veiliger en dus automatisch kan worden uitgevoerd. 

Bekijk hier een video van de Countbot.

Klus binnen 3 uur geklaard

De eerste realtime tellingen werden uitgevoerd in een magazijn van 10.000 vierkante meter. Eerder had men daar 1-2 dagen nodig om de complete voorraad te tellen, maar de Geodis Countbot had de klus binnen drie uur geklaard. 

Het apparaat beweegt automatisch door de gangen en volgt de routes die eerder in het geheugen van de robot zijn ingevoerd. Terwijl de robot beweegt, registreren de camera’s de palletbarcodes en detecteren ze eventuele afwijkingen. Alle gegevens worden vervolgens doorgegeven aan het WMS.

“Het tellen van de voorraad is tijdrovend. Dat werk kan in een magazijn ook gevaarlijk zijn voor werknemers, aangezien er liften vereist zijn, en het kan de dagelijkse bedrijfsvoering verstoren”, concludeert Romain Cauvet van Geodis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven