Ga naar hoofdinhoud

Interpack 2014

  • Event start 8 mei 2014
  • Event end 14 mei 2014
  • Location Dusseldorf Messe
  • Website Visit website

Van 8 t/m 14 mei 2014 vindt in Düsseldorf de Interpack plaats, dé toonaangevende beurs voor de verpakkingsindustrie en alle bijbehorende procestechnologieën. Op de beurs maken 2.700 exposanten uit meer dan 60 landen hun opwachting met de nieuwste ideeën, innovatieve concepten en technologische visies.

Op Interpack zijn de volgende internationale aanbieders van producten uit de volgende hoofdcategorieën te vinden:

  • Processen en machines voor het verpakken van voedingsmiddelen en dranken, farmaceutische producten en cosmetica, consumentengoederen (non-food) en industriële goederen;
  • Verpakkingsmaterialen, -middelen en -productie;
  • Processen en machines voor zoetwaren en banket;
  • Dienstverlening voor de verpakkings- en zoetwarenindustrie.

 Innovationparc

Het Innovationparc Packaging is een handelsmerk van interpack en is het forum van de beurs voor toekomst georiënteerde thema’s. Bezoekers en exposanten ontmoeten elkaar in het Innovationparc om van gedachten te wisselen en gemeenschappelijk de basis te leggen voor visionaire ideeën rondom maatschappelijke, economische en ecologische thema’s.

Voedselveiligheid

In 2014 richt het Innovationparc Packaging zich op het thema ‘SAVE FOOD’. Het doel is om met behulp van gerenommeerde experts duurzame verpakkingsconcepten te ontwikkelen die de wereldwijde levensmiddelenverspilling beduidend reduceren. Ieder jaar gaat er immers meer dan één derde van alle levensmiddelen verloren. Dat komt wereldwijd neer op 1,3 miljard ton die door de verkeerde opslag, slechte transportvoorwaarden en onderontwikkelde conserverings- en verpakkingsmethodes onbruikbaar worden. Maar ook de verspilling van voedingsmiddelen is een groot thema. Zo leidt de overproductie van levensmiddelen in de westelijke industrielanden ertoe dat bijvoorbeeld levensmiddelen met optisch kleine afwijkingen worden weggegooid. In het Innovationparc zoeken stakeholders uit de voedingsmiddelenindustrie, de handel, verpakking en logistiek die betrokken zijn bij de voedselwaardeketen naar nieuwe manieren om deze verliezen in te dammen en zo de strijd aan te gaan met de wereldwijde hongersnood.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven