Ga naar hoofdinhoud

Informatiebijeenkomst Logistieke Hotspot Rivierenland

  • Event start 27 februari 2014
  • Event end 27 februari 2014
  • Location Restaurant De Betuwe, Tiel
  • Website Visit website

Ondernemersorganisatie VNO-NCW Rivierenland en de Logistiek Hotspot Rivierenland (LHR) organiseren een informatiebijeenkomst over de laatste ontwikkelingen van de LHR, de toekomstplannen en de organisatieontwikkeling.

Dit jaar wordt de Stichting LHR opgericht. Elke belanghebbende partij kan daaraan deelnemen middels de aankoop van certificaten. Tijdens de bijeenkomst kunnen geïnteresseerden zich hiervoor aanmelden

Kansen

Rivierenland is een belangrijke regio voor activiteiten op het gebied van transport en logistiek en staat op de 8e plaats van Nederlandse logistieke hotspots. Door de ligging aan de A15, A2, Amsterdamrijnkanaal, de Waal, en de Betuwelijn heeft het een goede verbinding met de aangrenzende landen. Ook is er in 2013 op het bedrijventerrein Medel bij Tiel een containerterminal gerealiseerd voor het verplaatsen van containers van water naar land en vice versa en voor de tijdelijke stalling van containers.

De LHR heeft zich tot doel gesteld om het Rivierenlandse bedrijfsleven een economische impuls te geven. Nationale en internationale bedrijven worden aangetrokken om de werkgelegenheid te stimuleren. De focus ligt in de eerste fase op agro business en logistiek.

Samenwerking

De Logistieke Hotspot Rivierenland stimuleert de samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Vanaf het begin van dit traject (2012) heeft de Logistieke Hotspot samen met onder andere VNO-NCW Rivierenland, gemeenten in de regio, de provincie Gelderland en logistieke bedrijven die samenwerking gezocht. De stichting richt zich op internationale acquisitie van bedrijven die voor Rivierenland en voor de bedrijven in Rivierenland interessant zijn. Zij initieert en faciliteert projecten waar de Logistieke Hotspot Rivierenland sterker van wordt: van railterminal tot LNG-vulpunten en van administratief vliegveld tot warehouse-sharing.

Aanmelden

Aanmelding kan via het e-mailadres vermeulen@vno-ncwmidden.nl.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven