Ga naar hoofdinhoud

EVO Inspiratie Dagen 2014

  • Event start 2 april 2014
  • Event end 3 april 2014
  • Location EVO, Zoetermeer
  • Website Visit website

Voor ondernemers die zoeken naar innovatieve manieren om efficiënter te werken, kosten te besparen of omzet te verhogen, organiseert verladersorganisatie EVO in samenwerking met LogiXperience de EVO Inspiratie Dagen 2014. Op locatie in Zoetermeer bootst EVO het complete logistieke proces van bedrijven na, vanaf het moment dat een product gereed is tot en met de aflevering bij de klant. Expertisecentrum LogiXperience levert de nieuwste technologieën die dit mogelijk maken.

Ondernemers kunnen deze nieuwste logistieke systemen – van de elektronische vrachtbrief tot de 3D-scanner – eigenhandig op één locatie testen. Andere noviteiten zijn de multi-order pick kar, voicepicking en cloud based management- en transportplanningsystemen.

Papierloze logistiek

Volgens EVO vergroot informatie op papier de kans op fouten, bijvoorbeeld omdat gegevens vaak in verschillende systemen handmatig worden ingevuld. Het is ook arbeidsintensief en een grote kostenpost; EVO berekende vorig jaar samen met Beurtvaartadres en TLN dat het bedrijfsleven jaarlijks 675 miljoen euro kan besparen door vrachtgegevens volledig te digitaliseren. Daarom zijn er op 2 april themasessies waar diverse praktijksituaties laten zien hoe ondernemers de stap naar papierloze logistiek kunnen zetten.

Na de aftrap van de EVO Inspiratie Dagen in april in Zoetermeer volgen Venlo (25 en 26 juni) en Zwolle (8 en 9 oktober). Toegang tot het evenement is gratis.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven