Ga naar hoofdinhoud

Dag van de Logistiek

  • Event start 19 september 2015
  • Event end 19 september 2015
  • Location DHL-terrein Borchwerf 23, Roosendaal
  • Website Visit website

De gemeente Roosendaal organiseert samen met verkeersschool Willem Verboon, Sectorinstituut Transport & Logistiek en het Logistiek Platform Roosendaal de Dag van de Logistiek. De dag wordt officieel geopend door wethouder Hans Verbraak en Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Tijdens het evenement presenteren (aanverwante) bedrijven in de transport en logistiek zich aan een groot publiek. Er zijn verschillende demonstraties en bezoekers kunnen allerlei dingen uitproberen, zoals rijden in een vrachtwagen, laden en lossen van bijzondere transporten, werken met een autolaadkraan en werken met vorkheftrucks. Ook zijn er verschillende onderwijsinstellingen aanwezig om informatie te geven over transport- en logistieke opleidingen.

Logistieke hotspot

Transport en logistiek is een belangrijke sector in de regio West-Brabant. In de ranglijst van logistieke hotspots in Nederland staat Roosendaal al jaren in de top 3. Het gunstige vestigingsklimaat werd onlangs bevestigd door de keuze voor Roosendaal van het Ierse beursgenoteerde modebedrijf Primark. De vestiging van het nieuwe mega-distributiecentrum van Primark levert ongeveer 400 banen op in de logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven