Ga naar hoofdinhoud

Picnic opent ‘superhub’ in Utrecht


Picnic opent medio september een zogenaamde ‘superhub’ op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.

Picnic, dat flink aan de weg timmert op logistiek gebied in binnen- en buitenland, opent volgens eigen zeggen de grootste bezorghub van Nederland. Vanuit de hub op Lage Weide in Utrecht  gaat de online supermarkt met 250 bezorgers en ruim 100 elektrische wagentjes de boodschappen aan huis bezorgen bij ruim 200.000 huishoudens in de regio.

Gerobotiseerd distributiecentrum Picnic

Utrecht is een bekende plaats voor Picnic. In 2022 opende de websuper hier zijn eerste gerobotiseerde distributiecentrum, waar 200.000 bestellingen per week verzameld worden.

Medeoprichter Michiel Muller: “Nog steeds groeit in deze regio het aantal huishoudens waar we de boodschappen gratis thuisbezorgen. Door die groei gingen we op zoek naar een nieuwe locatie voor de hubs. Dat heeft geresulteerd in één grote hub op een centrale plek, vanwaar we klanten in heel Utrecht en omgeving kunnen bedienen.”

Efficiënter

De nieuwe superhub heeft een totale oppervlakte van 5500 vierkante meter, waarvan 2500 vierkante meter binnenruimte. Er is plek voor ongeveer 120 elektrische wagentjes. Muller: “Het verspreidingsgebied wordt op dit moment niet uitgebreid, maar de nieuwe hub biedt wel de mogelijkheden om in de toekomst op meer plaatsen in de regio Utrecht te gaan bezorgen. De ruimte en faciliteiten hiervoor zijn aanwezig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven