Ga naar hoofdinhoud

Wehkamp breidt distributiecentrum uit: de stand van zaken


Wehkamp begon november vorig jaar met  de uitbreiding van zijn distributiecentrum in Zwolle. Er komt nog eens 30.000 vierkante meter bij. Dit is de stand van zaken.

Wehkamp, dat in 2019 zijn warehouse in Zwolle al fors uitbreidde, voegt nog eens 30.000 m2 toe aan het bestaande logistieke centrum van Wehkamp in Zwolle.

Met deze uitbreiding van zo’n 30.000 m2 groeit het logistieke centrum van Wehkamp, dat eveneens recent een nieuw WMS kreeg voor de semi-manuele processen, naar ruim 140.000 m2.

Stand van zaken

Vorige week is de gevelbeplating afgerond. Dertig procent van de vloeren is gestort. De vloeren worden op wens van de opdrachtgever supervlak afgewerkt in verband met de toepassing van een volledig geautomatiseerd distributiesysteem.

Daarnaast is 50 procent van de mezzanine gestort.  Alle docklevelers en dockdeuren zijn geplaatst en gemonteerd. Op dit moment worden de eerste kozijnstroken geplaatst, Montage van het glas volgt volgende week.

Behoefte aan logistieke capaciteit

De overname van kleertjes.com en de verschuiving naar online winkelen zorgt voor een aanzienlijke groei en een grotere behoefte aan duurzame logistieke capaciteit. De extra ruimte wordt vooral gebruikt voor de distributie van grote goederen zoals meubelen. Deze uitbreiding vraagt een investering van zo’n 30 miljoen euro. De uitbreiding moet eind april af zijn. Wehkamp Retail Group werkt voor deze uitbreiding nauw samen met vastgoedspecialist WDP, architect Denc, dat recent in Belgische handen is overgegaan, en hoofdaannemer Goldbeck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven